Καθαρά Δευτέρα: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σήμερα

Η Καθαρά Δευτέρα την εποχή του κορονοϊού επιβάλει (δηλαδή, τα μέτρα που ισχύουν) όσοι θελήσουν να πετάξουν χαρταετό και δεν τους τα χαλάσει ο καιρός να το κάνουν κοντά στο σπίτι τους, αφού οι διαδημοτικές μετακινήσεις πέραν των δυο χιλιομέτρων απαγορεύονται. Αλλά πόσο μακριά αντέχει να φτάσει κανείς με τα πόδια;

Τα πάρκα είναι ανοιχτά και όποιος θέλει μπορεί να πάει εκεί, τηρώντας τα μέτρα. Αλλά είπαμε, αρκεί να είναι 2 χιλιόμετρα από το σπίτι.

Αυτή την Καθαρά Δευτέρα δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, πχ για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία. Οι μετακινήσεις σε καταστήματα με είδη για το σαρακοστιανό τραπέζι με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, γίνονται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Παράλληλα, οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (κωδικός 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί, υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Πηγή: Newsit

Read More

And More