Ντόναλντ Tραμπ: Παραπέμπεται σε δίκη για συνωμοσία – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Σε νέα δίκη, παραπέμπεται ο Ντόναλντ Tραμπ κατηγορούμενος για τέσσερα αδικήματα που συνδέονται με προσπάθειες υπονόμευσης των εκλογών του 2020, συμπεριλαμβανομένης της «συνωμοσίας για εξαπάτηση» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καλείται να εμφανιστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον.

Ντόναλντ Tραμπ: Οι 4 κατηγορίες

Συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας.
Παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας.
Συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Λίγο νωρίτερα είχε κάνει την εξής ανάρτηση στην πλατφόρμα του, Truth Social: «Μαθαίνω ότι ο διαταραγμένος Τζακ Σμιθ, προκειμένου να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2024, θα δημοσιεύσει ένα ακόμη ψεύτικο κατηγορητήριο για τον αγαπημένο σας πρόεδρο, εμένα, στις 5:00 μ.μ. (00:00 ώρα Ελλάδας, Τρίτη 1 Αυγούστου)».

Ο Σμιθ έχει ήδη απαγγείλει κατηγορίες κατά του Τραμπ για κακό χειρισμό άκρως απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων και ερευνά τις προσπάθειες του πρώην προέδρου να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του Νοεμβρίου του 2020.

Ο Τραμπ δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι έλαβε επιστολή από τους εισαγγελείς, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανό να του ασκηθεί ποινική δίωξη για την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 από υποστηρικτές του Τραμπ.

«Γιατί δεν το έκαναν αυτό πριν από 2,5 χρόνια;» δήλωσε ο Τραμπ. «Γιατί περίμεναν τόσο πολύ; Επειδή ήθελαν να το βάλουν ακριβώς στη μέση της προεκλογικής μου εκστρατείας. Εισαγγελική παράβαση».

Πηγή: ΕΡΤ, BBC, Reuters

Read More

And More