Ρόδος: Ελεγκτές «ξεσκόνιζαν» επί ώρες το beach bar με τον σερβιτόρο «κολυμβητή»

Μετά την πληθώρα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει σερβιτόρο ο οποίος σέρβιρε σχεδόν κολυμπώντας σε γνωστό beach bar της Ρόδου, έγινε γνωστό πως ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τον σερβιτόρο «κολυμβητή» στη Ρόδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο ίδιος ο σερβιτόρος όσο και οι συνάδελφοί του δηλώνουν ευχαριστημένοι με αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, ενώ και ο ιδιοκτήτης υπεραμύνεται αυτής της πρακτικής.

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, Κοινωνία Ώρα Mega, έκανε παρέμβαση και ο νέος υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης για το ζήτημα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο».

«Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις.

Τέλος, σημειώνεται πως επιβλήθηκαν πρόστιμα από το υπουργείο Ναυτιλίας για τις πλωτές εξέδρες. 

Read More

And More