Σεισμός στην Τουρκία: Σοκάρουν οι περιγραφές δύο Ελλήνων – «Ακούγαμε μόνο ουρλιαχτά και κλάματα παιδιών»

Τον απόλυτο τρόμο ζουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/2 χιλιάδες Έλληνες που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ.

Σηκώθηκαν έντρομοι μέσα στη νύχτα. Η γη δεν σταματούσε να σείεται, ακούν ακόμα στα αυτιά τα ουρλιαχτά των γυναικών και το κλάμα των παιδιών.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, Δημήτρης Κολοβέτσιος, που βρίσκεται στην Τουρκία για τα επαγγελματικά του καθήκοντα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega κ αι περιέγραψε πώς σηκώθηκε έντρομος από το κρεβάτι μέσα στη νύχτα και έτρεξε για να γλιτώσει από τον σεισμό, όταν η δεύτερη σεισμική δόνηση σκόρπισε τον τρόμο.

«Κλαίγανε τα παιδιά, οι μαμάδες έτρεχαν όλοι για να φύγουν από την πολυκατοικία. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε. Ήταν 4.15 κοιμόμουν δε θυμάμαι πώς ξύπνησα. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όλο το κτίριο πήγαινε δεξιά και αριστερά. Κάθισα κάτω από το περβάζι της πόρτας και περίμενα να σταματήσει. Ήταν τόσο έντονο το κούνημα που νομίζαμε ότι η πολυκατοικία θα πέσει», ανέφερε στη συνέχεια ο προπονητής, Νίκος Καρύδας.

Ο Έλληνα προπονητής βρίσκεται στην πόλη Γκαζιαντέπ. Από τις 04.00 το πρωί είναι μέσα στο αυτοκίνητο μποτιλιαρισμένος σε τεράστιες ουρές αυτοκίνητων που περιμένουν να γεμίσουν βενζίνη τα οχήματά τους και να φύγουν μακριά.

Η Ελλάδα στο πλευρό της Τουρκίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα τα κόμματα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον tουρκικό λαό.

«Πρώτη έννοια μας πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διάσωση και η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που βρίσκονται στα συντρίμμια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σημείωσε: «Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων».

21 πυροσβέστες, μέλη της ΕΜΑΚ, μεταβαίνουν στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην έρευνα και διάσωση μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η αποστολή αναχώρησε με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Read More

And More