Επώνυμοι φίλοι στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Σοφίας Τσίπα! [pics]

Την τρίτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Αβαρίες» παρουσίασε σε μια όμορφη βραδιά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη η δημοσιογράφος Σοφία Τσίπα. Έχοντας στο πλευρό της διάσημους φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για τη νέα ποιητική συλλογή της και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Στην ποιητική βραδιά μίλησαν μεταξύ άλλων η Έλλη Στάη, η συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Φωτεινή Τσαλίκογλου και η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Θεοχαράκη, Φώτης Παπαθανασίου. Ενώ, μερικά από τα ποιήματα της διάβασε ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης.

Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Ελένη Κοκκίδου, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, η ζωγράφος Νατάσα Γκάνα, η Λία Παρασκευά, η Χριστίνα Σούζη, ο ζωγράφος Ανδρέας Κοντέλης και άλλοι.

Στην τρίτη ποιητική συλλογή της η Σοφία Τσίπα, ακολουθώντας και πάλι τη φόρμα του ομοιοκατάληκτου στίχου, μέσα από μια διαδικασία ζύμωσης με ιδέες και στίχους, παλεύοντας με τους φθόγγους και τα συναισθήματα, βρίσκει τη σωστή σειρά να τοποθετήσει τις λέξεις στο χαρτί και να μιλήσει με αντισυμβατικό τρόπο, για όλα όσα θάβουμε μέσα μας κι ύστερα από λίγο καιρό επιστέφουν.

Εσωτερικές και κοινωνικές συγκρούσεις, λάθη και σωστά, το δίκαιο αλλά και το άδικο της ζωής μας περνούν μέσα από την μελάνη της Σοφίας Τσίπα άλλοτε με άκρατο λυρισμό και άλλοτε ωμά, σκληρά, δηκτικά. Ο έρωτας ως παρουσία αλλά και ως απώλεια, ο θάνατος, η μοναξιά αλλά και το παρήγορο «μαζί», οι κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες στις οποίες όλοι είμαστε δεμένοι, οι αβαρίες της ζωής μας…

Μα πρώτα και πάνω από όλα, στους στίχους της ζουν οι άνθρωποι: Η ανθρώπινη συνθήκη ως  μέτρο των πάντων.

Έλλη Στάη

Ελένη Κοκκίδου

Σοφία Τσίπα, Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Φώτης Παπαθανασίου, Έλλη Στάη, Σοφία Τσίπα, Γιώργος Κιμούλης

Θανάσης Κουρλαμπάς, Σοφία Τσίπα

Ευανθία Ρεμπούτσικα. Λία Παρασκευά, Δήμητρα Χατούπη

Σοφία Τσίπα, Ανδρέα Κοντέλλης

Σοφία Τσίπα, Γιώργος Κιμούλης

Λία Παρασκευά, Σοφία Τσίπα

Σοφία Τσίπα, Χριστίνα Σούζη

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Read More

And More