“Ερευνα”… στα ίχνη μιας θανάσιμης απειλής !

Συμπληρώνονται 25 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα στο Τσερνόμπιλ. Η επέτειος συμπίπτει με την κορύφωση της παγκόσμιας αγωνίας για το νέο δυστύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Στην γειτονιά μας επίσης, η Τουρκική κυβέρνηση επανέλαβε πρόσφατα την πρόθεσή της να προχωρήσει στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, στα τουρκικά παράλια.
Με αυτήν την τριπλή αφορμή η «Έρευνα» και ο Παύλος Τσίμας, ανοίγουν απόψε μέσα από το Mega (11.50 μ.μ.), τον φάκελο «πυρηνική απειλή». Ο δημοσιογράφος επισκέπτεται το Τσερνόμπιλ, 25 χρόνια μετά, συναντά τους επιζώντες της τραγωδίας και μετρά τις συνέπειές της. Ταξιδεύει στην Βουλγαρία και επισκέπτεται το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι, που έχει πολλές φορές αναφερθεί από διεθνείς οργανισμούς ως απειλή για όλη την Βαλκανική.

Τέλος, φθάνει ως τα τουρκικά παράλια απέναντι από την Κύπρο, εκεί όπου ξεκινά η κατασκευή του πιο αμφιλεγόμενου από τα πυρηνικά εργοστάσια του κόσμου, στο Ακούγιου, μια απειλή που «κάθεται» πάνω σε ένα σεισμικό ρήγμα, στην άκρη της θάλασσας.

Read More

And More