Εριέττα Κούρκουλου: Η νέα δημόσια εξομολόγηση – Ποτέ δεν είχα κοινά με τους ανθρώπους της δήθεν «high society»

Χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκε η live streaming συναυλία με τις Μέλισσες, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες του Save a Greek Stray, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων. Η ιδρύτρια Εριέττα Κούρκουλου, λίγες ώρες μετά τη συναυλία προχώρησε σε μια προσωπική εξομολόγηση στα social media, μιλώντας για το “βάρος” που κουβαλά το επίθετό της, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Save a Greek Stray.

Διάβασε την εξομολόγηση της Εριέττας Κούρκουλου

«Όλη μου την ζωή αισθανόμουν σαν να βρίσκομαι στο μεταίχμιο… Από την μια, ποτέ δεν είχα κοινά με τους ανθρώπους της δήθεν “high society” και από την άλλη, όποτε προσπαθούσα να ενταχθώ σε παρέες φυσιολογικών ανθρώπων, πάντα κάπου υπέβοσκαν τα δυο επίθετά μου. Σαν παιδί το οποίο δεν αισθανόταν ότι ανήκει κάπου, ήμουν συνεχώς μπερδεμένη, ενώ η μοναξιά που ένιωθα είχε ως αποτέλεσμα να κλειστώ στον εαυτό μου και να περιοριστώ στην παρέα των ζώων και των δύο κολλητών μου, η μια εκ των οποίων έμενε στην Κέρκυρα και ο δεύτερος – όντας μεγαλύτερος, είχε περιορισμένο χρόνο.

Όλα αυτά άλλαξαν όταν άρχισα να ασχολούμαι ενεργά με την προστασία των ζώων… Για πρώτη φορά, γνώρισα ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για το έργο μου, παρά για το πως «είναι» να είσαι η Λάτση (λες και «είναι» κάπως συγκεκριμένα). Για πρώτη φορά, απέκτησα ταυτότητα και ένοιωσα ότι είχα κάτι που με ένωνε με άλλους ανθρώπους. Αυτό το κάτι, ήταν η αγάπη μου για τα ζώα. Μέσα από την δημιουργία της Save a Greek Stray γεννήθηκε μια οικογένεια η οποία με αγκάλιασε και την οποία βέβαια αγκάλιασα και εγώ.

Μπορεί να βρίσκομαι συνήθως εγώ στα φώτα, αλλά χωρίς τους ανθρώπους στην φωτογραφία αυτή, δεν θα υπήρχε τίποτα. Η αφοσίωσή τους και η αγάπη που δίνουν στα ζώα που φροντίζουμε με αφήνει κάθε μέρα άφωνη. Ανεξάρτητα με το αν κάποιοι από αυτούς πληρώνονται και άλλοι αφιερώνουν τον χρόνο τους αφιλοκερδώς, όλοι τους έχουν δώσει την ψυχή τους στην οργάνωση αυτή και τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ! Είναι τιμή μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας και σας αγαπάω με όλη μου την καρδιά».

Read More

And More