Εριέττα Κούρκουλου: «Λόγω του ονόματός μου, ήμουν λίγο δακτυλοδεικτούμενη – Με έκριναν πριν με γνωρίσουν»

Η κάμερα της εκπομπής Πλάνα με ουρά και η Τασούλα Επτακοίλη βρέθηκαν στο καταφύγιο της Εριέττας Κούρκουλου, «Save A Greek Stray» στον Ωρωπό, η οποία πριν από λίγους μήνες αποκάλυψε εικόνες φρίκης από τα δύο δημοτικά κυνοκομεία της Σπάρτης, που είχαν γίνει κολαστήρια για εκατοντάδες ζώα.

Η ιδρύτρια της οργάνωσης Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ξενάγησε τη δημοσιογράφο στο καταφύγιο που πλέον φιλοξενεί δεκάδες από τα ζώα των δύο κυνοκομείων.

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για την απόφαση που έχει πάρει να αφιερωθεί στα ζώα και να δημιουργήσει μία δομή στο κτήμα που είχε αγοράσει ο αξέχαστος Νίκος Κούρκουλος στον Ωρωπό.

«Ήρθα πριν από 20 χρόνια, ήταν ένα κτήμα που το είχε ο πατέρας μου οπότε είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη συγκεκριμένη περιοχή και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουμε μέσα στη φύση με αυτή την αφορμή πήρε το κτήμα. Η φιλοζωία μου περιοριζόταν στα ζώα τα δικά μας. Ξεκίνησα να παρατηρώ και παραέξω άρχισα να διασώζω ζώα από το δρόμο και γέμισε το σπίτι μας.

Στη συνέχεια, η Εριέττα Κούρκουλοη αναφέρθηκε στη στενή σχέση της με τα ζώα, αποκαλύπτοντας πως το έβλεπε ως μια διέξοδο, από τον τρόπο που την αντιμετώπιζε ο κόσμος εξαιτίας του ονόματός της. 

«Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα λίγο δακτυλοδεικτούμενη, με έκριναν πριν με γνωρίσουν και στα ζώα βρήκα τη διέξοδό μου, την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που λείπει από πολλούς ανθρώπους. Σε κοιτάνε με καθαρή ματιά και σε αντιμετωπίζουν με βάση του πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις».

«Έτσι προέκυψε ο βιγκανισμός, ήταν η φυσική εξέλιξη πραγμάτων που είχα μέσα μου και μόλις έκανα τη σύνδεσή τους δεν υπήρχε επιστροφή. Ο φιλόζωος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδείξει κανείς τον σεβασμό είναι αυτός» κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου.

 

Read More

And More