Εριέττα Κούρκουλου: «Όσο άκουγα τις λέξεις των παιδιών, η καρδιά μου ράγιζε»

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση προχώρησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram η εγκυμονούσα Εριέττα Κούρκουλου.

Η ίδια, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια και η συνάντηση που είχε με τα παιδιά εκεί αλλά και το τραγούδι που της έφτιαξαν γνωρίζοντας ότι περιμένει το δικό της μωράκι τη γέμισαν συγκίνηση αλλά και πολλές σκέψεις για το πως μεταφέρεται η έννοια της μητρότητας στα παιδιά.

«Είχα την τιμή να επισκεφθώ το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού και Στήριξης Οικογένειας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στην Βέροια. Τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι θα γίνω σύντομα μητέρα, μου έγραψαν ένα τραγούδι για την μητρότητα.

Καθώς άκουγα τις όμορφες φωνούλες τους, άρχισα να παρατηρώ τις λέξεις… «πονάει», «σπάει», «ο φόβος χτυπάει», «τρομάζει», «αμφιβολίες», «θεριώσανε τέρατα και πανοπλίες». Αυτές είναι οι λέξεις που έχουν συνδυάσει αυτά τα παιδιά με την μητρότητα. Ένα αφόρητο βάρος και μια ευθύνη που είναι σχεδόν απίθανο ένας γονιός να σηκώσει.

Όμως κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αισθάνεται βάρος. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εγκατάλειψή του, ρίχνοντας το φταίξιμο στην ίδια του την ύπαρξη. Όσο άκουγα τις λέξεις η καρδιά μου ράγιζε… «Ευλογία», «θαύμα», «αγάπη», «ευτυχία»… αυτές είναι λέξεις που συνδυάζω εγώ με την μητρότητα. Όσο σκληρό και αν είναι, αισθάνομαι τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω μια διαφορετική πραγματικότητα, γιατί αλλιώς θα ζούσα με την ψευδαίσθηση της δικής μου.

Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την πολυτέλεια. Υπάρχει σκοτείνια και ανάγκη εκεί έξω και όπου υπάρχει ανάγκη, οφείλουμε να την υπηρετούμε εμείς που γεννηθήκαμε τυχεροί. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την Πρωτοβουλία για το Παιδί για την υπέροχη φιλοξενία! Ομάδες σαν την δική σας, μου δίνουν ελπίδα για ένα μέλλον με χαμογελαστά φατσάκια και γεμάτες καρδούλες» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου στην ανάρτησή της.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erietta Kourkoulou (@eriettakourkouloulatsi)

“> 

Read More

And More