Eurovision 2016: Σήμερα ο τελικός! Η μεγάλη ανατροπή στα προγνωστικά

Οι ημιτελικοί ολοκληρώθηκαν και 26 χώρες θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν το τρόπαιο του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός, που μπορεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να μην συμμετέχει η Ελλάδα, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο καθώς οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει φαντασμαγορικές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ

Στις 22:00 θα ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός, με τις 26 χώρες να διαγωνίζονται. Το ενδιαφέρον για τους Έλληνες είναι φυσικά η συμμετοχή της Κύπρου, η οποία εμφανίζεται στην 14η θέση. Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ψηφοφορία των τηλεθεατών όλων των χωρών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό (ανάμεσα τους και η Ελλάδα). Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η καταμέτρηση των ψήφων, οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μία μεγάλη έκπληξη: ο pop star Justin Timberlake θα εμφανιστεί στη σκηνή της Eurovision και θα τραγουδήσει την καινούρια του επιτυχία.

Οικοδεσπότες της βραδιάς θα είναι και πάλι ο περσινός νικητής της Eurovision και η Σουηδέζα παρουσιάστρια Petra Mede.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ

Φέτος αλλάζει η διαδικασία παρουσίασης των αποτελεσμάτων προκειμένου να εντείνουν την αγωνία για τον νικητή έως το τέλος του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια.

Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 43 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που δίνουν οι κριτικές επιτροπές. Αμέσως μετά θα δούμε συγκεντρωτικά τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Μέχρι τον Β’ ημιτελικό, τα γραφεία στοιχημάτων αλλά και οι δημοσκοπήσεις που γίνονται στο διαδίκτυο, ήθελαν την Ρωσία να είναι το απόλυτο φαβορί του διαγωνισμού και να κατακτάει χωρίς κόπο την πρώτη θέση.

Δες το τραγούδι της Ρωσίας:

Τα πράγματα όμως αλλάξαν και η Αυστραλία βρίσκεται μία αναπνοή από την Ρωσία.

Δες το τραγούδι της Αυστραλίας:

Μεγάλη άνοδο έχει σημειώσει και το τραγούδι της Ουκρανίας, που σύμφωνα με τα προγνωστικά βρίσκεται στην 3η θέση.

Δες το τραγούδι της Ουκρανίας:

Το τραγούδι του Γάλλου που βρισκόταν εδώ και εβδομάδες βρισκόταν στη δεύτερη θέση, έπεσε στην 4η, ενώ για την Κύπρο τα γραφεία στοιχημάτων προβλέπουν να κατακτάει την 15η θέση.

Λίγες ώρες έμειναν λοιπόν, μέχρι να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, και το τραγούδι που έχει γράψει ο δικός μας Δημήτρης Κοντόπουλος και την σκηνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, θα καταφέρει να έρθει στην πρώτη προτίμηση των Ευρωπαίων.

Read More

And More