Eurovision 2017 – Τελικός: Οι πανηγυρισμοί και η ιστορία για το πρόβλημα υγείας του Πορτογάλου που συγκίνησε!

Μεγάλος νικητής της φετινής Eurovision ήταν η Πορτογαλία και ο Salvador Sobral, που με μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία, μάγεψε τόσο τους τηλεθεατές όσο και τις κριτικές επιτροπές με το Amar Pelos Dois και έπιασε κορυφή με 758 βαθμούς! Η ιστορία του τραγουδιστή Salvador Sobral έχει συγκινήσει όλη την Ευρώπη, ενώ ο ίδιος μάγεψε όλους τους fans του διαγωνισμού με το ήθος του.

Ήταν αυτό; που πριν το διαγωνισμό μίλησε για τους πρόσφυγες και έκανε έκκληση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μιλώντας για την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να βρεθεί ένα σπίτι για όσους έφυγαν βίαια από τις χώρες τους… Ταυτόχρονα, ο Salvador Sobral συγκίνησε και με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Αρχικά, οι φήμες τον ήθελαν να έχει πρόβλημα υγείας με την καρδιά του, που παραλίγο να του στοιχίσει την συμμετοχή του στο διαγωνισμό, καθώς έλεγαν πως είναι υποψήφιος για μεταμόσχευση καρδιάς, και υπήρχε περίπτωση η εγχείρηση να πραγματοποιηθεί την περίοδο της Eurovision. Κάτι τέτοιο, όμως, γρήγορα διαψεύστηκε από την ομάδα του. Ωστόσο, ο Salvador Sobral αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την αδελφή του και υπεύθυνη επικοινωνίας τους, ο ερμηνευτής αναγκάστηκε να χειρουργήσει κάποιες κήλες που είχε και γι΄αυτό μάλιστα δεν έκανε πρόβες καθώς έφτασε στο Κίεβο την τελευταία στιγμή. Στο πλευρό του όμως είχε συνεχώς την αδελφή του Luisa Sobral, που συνέθεσε επίσης και το τραγούδι του.

Ο Salvador Vilar Braamcamp Sobral, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1989 στη Λισαβόνα, αλλά στα παιδικά του χρόνια έζησε και στην Αμερική και τη Βαρκελώνη.

Ο Salvador και η αδελφή του Luisa Sobral έγιναν γνωστοί μέσα από το τάλεντ σόου Ídolos. Το 2009 ο Salvador έφτασε στον τελικό της τρίτης έκδοσης του Πορτογαλικού τάλεντ σόου Ídolos καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Τον Αύγουστο 2016, ο Salvador κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Excuse Me αντλώντας έμπνευση από τον Αμερικανό τρομπετίστα και τραγουδιστή τζαζ Chet Baker.

Η στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος:

Η παραλαβή του βραβείου:

Read More

And More