Eurovision 2017 – Β΄ Ημιτελικός: Μία βραδιά σαφέστατα κατώτερη των προσδοκιών!

Ε, ναι ,λοιπόν, είναι μόνο ζήτημα χρόνου το πόσο… εύκολα και γρήγορα θα διαγράψουμε από την μνήμη μας την αποψινή Γιουροβιζιονική βραδιά.

Ε, ναι ,λοιπόν, αλήθεια σου λέω λατρεμένη αυτός ο φετινός δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2017, ήταν ένας ημιτελικός που όχι μόνο δεν είχε την δύναμη για να ενθουσιάσει, αλλά δεν είχε καν την δύναμη να σου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, έτσι ώστε να μην σε βάλει στο πειρασμό του ζάπινγκ!

Με άλλα λόγια; Αυτός ο β΄ ημιτελικός, ήταν σαφέστατα κατώτερος των προσδοκιών. Ήταν ένας ύμνος στη μετριότητα, μιας και σε γενικές γραμμές κυριάρχησαν οι μέτριες εμφανίσεις, όπως επίσης και οι μέτριες ερμηνείες.

Εννοείται πως και αυτή τη συγκεκριμένη βραδιά τα είχαμε σχεδόν… όλα! Και φωτιές και νερά και τολμηρές διαφάνειες και καυτά κορμάκια και στρας, μέχρι αερόστατα και τον… ουρανό με τ ΄ άστρα είχαμε! Γιατί ως γνωστόν η Eurovision μπορεί να στηρίξει κι αυτή την… μπούρδα απ ΄όπου κι αν προέρχεται. Άλλωστε γι ΄αυτό ακριβώς το λόγο οι μισοί λατρεύουν τον συγκεκριμένο θεσμό και οι άλλοι μισοί; Λατρεύουν να τον μισούν!!!

Στη χρωματική παλέτα της βραδιάς κυριάρχησε τι πρωτότυπο το… μαύρο, το άσπρο, με λίγο από κόκκινο, ενώ αυτό που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστο είναι το κίτρινο.

Ναι, ναι, το κίτρινο το οποίο μπορεί να επέλεξε να φορέσει μόνο η Ελβετία, αλλά επειδή παρέπεμπε η όλη εμφάνιση κάτι σε… ξωτικό πουλί, κατά προτίμηση παπαγάλο, έμεινε ανεξίτηλο στη μνήμη μας. Τελικά, είναι μεγάλο θέμα να έχει ο άνθρωπος γούστο σε αυτή τη ζωή!

Μακράν η καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς κατά την ταπεινή μου γνώμη ήταν η εμφάνιση της Βουλγαρίας, με αυτό το μικρό πιτσιρικά που ανέβηκε στη σκηνή και με την φωνή του και την εμφάνισή του κέρδισε τους πάντες και σαφέστατα έχει πατήσει γκάζι και πάει μέχρι και πρωτιά να χτυπήσει!

Αναμφισβήτητα, οι πιο… ασυνήθιστες εμφανίσεις του ημιτελικού ήταν η εμφάνιση της Αυστρίας, όπου είδαμε τον εκπρόσωπο της χώρας να μας τραγουδά το… “χάρτινο το φεγγαράκι”!

Που ευλογία θα ήταν, αλλά δεν! Γιατί σου το λέω αυτό; Γιατί εμφανίστηκε στους δέκτες μας ανεβασμένος πάνω στο… φεγγάρι και στα σύννεφα, θυμίζοντάς μας εντελώς το σήμα της Dreamworks για τους κινηματογραφόφιλους.

Το όλο σκηνικό των πιο… αλλόκοτων εμφανίσεων συμπληρώθηκε με το αερόστατο που προσγείωσε η Ιρλανδία στην σκηνή για τα μάτια μας μόνο.

Από την άλλη μεριά βρήκαν σχεδόν αστεία την εμφάνιση της Κροατίας με τον τραγουδιστή της χώρας να θέλει να γίνει… Παβαρότι στην θέση του Παβαρότι, με έναν εντελώς μέτριο τρόπο.

Σούπερ σέξι από την άλλη μεριά ήταν η FYROM με την νεαρή τραγουδίστρια να προσπαθεί περισσότερο να κλέψει τις εντυπώσεις με… όπλο της το καυτό της κορμάκι, παρά την φωνή της.

Σέξι και τολμηρή ,όμως, ήταν και η Σερβία, η οποία άνοιξε και την βραδιά. Η ερμηνεύτρια της Σερβίας με μία λευκή διαφάνεια, προσέφερε ομολογουμένως ένα εντυπωσιακό θέαμα, το οποίο ήρθε κι… απογειώθηκε, μόλις μας γύρισε την πλάτη και έγινε και το κατάλληλο πλάνο από τον σκηνοθέτη!

Φωτιά στα κόκκινα έβαλε η Ρουμανία, όπου από τις τόσες φωτιές, παραλίγο να ανεβάσουμε… θερμοκρασία, ενώ κόκκινα τ ΄έβαψε και η Δανία της οποίας η εμφάνιση, οφείλω να ομολογήσω πως μου θύμισε κάτι από Άννα Βίσση, ξέρετε τότε που στο πλαίσιο της Γιουροβιζιονικής της ερμηνείας, είχε γονατίσει στην σκηνή του ΟΑΚΑ και τα είχε… δώσει όλα!

Περίεργη δε, ήταν η εμφάνιση της Ουγγαρίας, η οποία θέλησε να συνδυάσει ραπ με έθνικ στοιχεία, τα οποία συνόδευε με ένα έντονο παιχνίδι με το φως και με δύο τεράστια περιστέρια, που φιγουράριζαν ως φόντο. Τι να πω; World, peace, όπως λένε και όλες οι επίδοξες μοντέλες στα καλλιστεία.

Κατά τα άλλα είχαμε και τις πιο… ήσυχες – στην καλύτερη περίπτωση – εμφανίσεις και στη χειρότερη; Τις πιο… άχρωμες, άοσμες, όπως ήταν αυτή της Μάλτας, της Ολλανδίας, του Σαν Μαρίνο, της Εσθονίας.

Read More

And More