Eurovision 2018: Μεγάλος νικητής το Ισραήλ! Την δεύτερη θέση χάρισε η Φουρέιρα στην Κύπρο [pics,vids]

Ξεσήκωσε το κοινό, έβαλε “φωτιά” στη σκηνή και χάρισε την 2η θέση στην Κύπρο η σέξι Ελένη Φουρέιρα. Η διάσημη τραγουδίστρια εντυπωσίασε με το Fuego στη φετινή Eurovision και έκανε όλη την Ευρώπη να χορεύει στους ρυθμούς της με μια ξεχωριστή εμφάνιση στο Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η Ελένη Φουρέιρα έλαμψε στην σκηνή της Eurovision 2018 με το Fuego και κατάφερε να τερματίσει στην 2η θέση της τελικής κατάταξης. Οι κριτικές επιτροπές των χωρών έφεραν την Κύπρο με την Ελένη Φουρέιρα στην πέμπτη θέση με 183 βαθμούς. Από τις ψήφους του κοινού η Ελένη Φουρέιρα πήρε 253 βαθμούς συγκεντρώνοντας συνολικά 436 βαθμούς που την κατέταξαν στην δεύτερη θέση στον τελικό πίνακα των χωρών. Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, το Ισραήλ με την Netta και το τραγούδι Toy και 529 βαθμούς!

Συγκινημένη η Netta παρέλαβε το βραβείο της στέλνοντας το μήνυμά της κατά του bullying με ένα ιδιαίτερο show, ενώ η Ελένη Φουρέιρα μας έκανε περήφανους και μας συγκίνησε…

Ωστόσο, ο φετινός διαγωνισμός είχε πολλές εκπλήξεις και απρόοπτα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που είδαμε τον περσινό νικητή Salvador Sobral στο stage, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς.

Ενώ, εκτός από το θρίλερ και την αγωνία της τελικής βαθμολογίες, η διοργανώτρια χώρα της Eurovision κλήθηκε να ζητήσει συγνώμη για το απρόοπτο περιστατικό στην εμφάνιση του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν ένας θεατής όρμησε στη σκηνή και πήρε το μικρόφωνο! (Δες εδώ)

Πέρα από τα απρόοπτα όμως, είδαμε και τις 26 εμφανίσεις των χωρών που πέρασαν στον τελικό και έστειλα το δικό τους μήνυμα…

1) Ουκρανία – Under the Ladder – Mélovin

Η αυλαία της φετινής Eurovision άνοιξε με την Ουκρανία και το τραγούδι «Under the Ladder» του Mélovin. Ο νεαρός καλλιτέχνης κέρδισε το X-Factor της Ουκρανίας, όταν ήταν μόλις 18 ετών, ενώ η μεγάλη του αγάπη – πέρα από την μουσική – είναι ο γάτος του, ο Citrus. Είχε προσπαθήσει να συμμετάσχει ξανά στον Διαγωνισμό της Eurovision αλλά το 2018 ήταν τελικά η τυχερή του χρονιά και στόχος του είναι να φέρει τη νίκη στην πατρίδα του.

2) Ισπανία – Tu Cancion – Alfred and Amaia

Ο Alfred και η Amaia εκτός από εκπρόσωποι της Ισπανίας στην φετινή Eurovision αποτελούν και ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι! Οι δυο τους ανεβαίνουν στη σκηνή και ερμηνεύσουν την ρομαντική μπαλάντα «Tu Cancion» παίζοντας παράλληλα πιάνο. Στόχος τους ήταν να κάνουν τους Ευρωπαίους να ξεχάσουν την περσινή τους συμμετοχή, η οποία κατέκτησε την 26η θέση.

3) Σλοβενία – Hvala, ne! – Lea Sirk

Μια από τις πιο σέξι εμφανίσεις στην φετινή Eurovision, είναι αυτή της Lea Sirk που ήρθε από τη Σλοβενία και έβαλε «φωτιά» στη σκηνή με το τραγούδι της «Hvala, ne!» αλλά και τις σέξι χορεύτριες με τα see-through και τα κορμάκια τους.

Η 28χρονη τραγουδίστρια είχε συμμετάσχει στο περσινό Your Face Sounds Familiar της Σλοβενίας και είχε… μιμηθεί τον Salvador Sobral! H Lea είχε ξαναπροσπαθήσει να συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό το 2009 και το 2010.

4) Λιθουανία – When we’re old – Ieva Zasimauskaitė

Η Ieva Zasimauskaitė από τη Λιθουανία ανέβηκε στη σκηνή για να μαγέψει το κοινό με την μελωδική της φωνή και το τραγούδι «When we’re old». Είναι μόλις 24 χρόνων και εκτός από τραγουδίστρια είναι και μουσικός, μιας και της αρέσει να γράφει και τη δική της μουσική.

Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι παντρεμένη εδώ και τρία χρόνια με προπονητή του μπάσκετ, που τυχαίνει να ήταν και πρώην μέλος συγκροτήματος.

5) Αυστρία – Nobody but you – Cesár Sampson

Ο Cesár Sampson κατάγεται από την Αυστρία και εκτός από ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης είναι και μοντέλο. Έχει συμμετάσχει ξανά στην Eurovision για τις ανάγκες της Βουλγαρίας, αλλά μόνο κάνοντας δεύτερη φωνή στους εκπροσώπους. Το «Nobody but you» είναι το τραγούδι που ερμήνευσε φέτος στο Altice Arena…

6) Εσθονία – La Forza – Elina Nechayeva

Ένα ακόμη από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής Eurovision ήταν η σοπράνο Elina Nechayeva με το τραγούδι «La Forza» που εντυπωσίασε όχι μόνο με τη φωνή της, αλλά και το φόρεμα αξίας 65.000 ευρώ που φόρεσε.

7) Νορβηγία – That’s How You Write a Song – Alexander Rybak

Ο γνώριμος μας Alexander Rybak επέστρεψε στη σκηνή της Eurovision, εννέα χρόνια μετά από τη νίκη του στην Μόσχα! Ο νεαρός Νορβηγός τραγουδιστής είχε αναδειχθεί νικητής στην Eurovision του 2009, συγκεντρώνοντας την μεγαλύτερη βαθμολογία στην ιστορία του Διαγωνισμού, με το τραγούδι Fairytale.

Τώρα εκπροσώπησε τη χώρα του με το χορευτικό τραγούδι «That’s How You Write a Song» και μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, πάντα μαζί με το… βιολί του!

8) Πορτογαλία – O Jardim – Cláudia Pascoal

Η διοργανώτρια χώρα, Πορτογαλία έφερε φέτος στη Eurovision την γλυκιά Cláudia Pascoal! Η 23χρονη τραγουδίστρια με τα ροζ μαλλιά έχει λάβει συμμετοχή τόσο στο The Voice όσο και στο X-Factor της Πορτογαλίας, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Η Claudia μας τραγουδά την indie pop μπαλάντα με τίτλο «O Jardim», το οποίο είναι αφιερωμένο στην γιαγιά της.

9) Ηνωμένο Βασίλειο – Storm – SuRie

Η SuRie – το πραγματικό της όνομα είναι Susanna Marie – θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες της Μεγάλης Βρετανίας. Η 29χρονη τραγουδίστρια και συνθέτης γράφει μουσική από τα 12 της χρόνια, ενώ έχει εμφανιστεί και στο The Royal Albert Hall για χάρη του Πρίγκιπα Καρόλου. Η SuRie ερμήνευσε το «Storm» και είχε και τα απρόοπτα της στο stage Με τον θεατή που ανέβηκε στη σκηνή και της πήρε το μικρόφωνο. Ευτυχώς οι αρχές τον απομάκρυναν εγκαίρως και εκείνη συνέχισε το τραγούδι της.

10) Σερβία – «Nova Deca» – Sanja Ilić & Balkanika

Το συγκρότημα Sanja Ilić & Balkanika αποτέλεσε ένα από τα πιο δημοφιλή group της Σερβίας και φέτος εκπροσώπησε την χώρα τουςστην Eurovision. Οι μουσικοί του παίζουν παλιά όργανα των βαλκανικών χωρών, τα οποία προσπαθούν να ταιριάξουν με την pop μοντέρνα μουσική. Το τραγούδι τους «Nova Deca» που σημαίνει «Νέα παιδιά».

11) Γερμανία – You Let Me Walk Alone – Michael Schulte

Ο Michael Schulte, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας, μας διηγείται on stage την προσωπική του ιστορία για τον πατέρα του μέσω του τραγουδιού «You let me walk alone».

Ο γνωστός καλλιτέχνης της Γερμανίας που έχει δει τη συμμετοχή του να σκαρφαλώνει στον πίνακα στοιχημάτων έχασε τον πατέρα του, όταν ήταν μόλις 13 χρόνων και το τραγούδι του συγκίνησε.

12) Αλβανία – Mall – Eugent Bushpepa

Ο Eugent Bushpepa ήρθε για να μείνει. Ο εκπρόσωπος της Αλβανίας θεωρείται η πιο δυνατή αντρική φωνή του φετινού διαγωνισμού και βγήκε στο stage εκπροσωπώντας την Αλβανία με το τραγούδι «Mall», το οποίο είναι γραμμένο σε αλβανικούς στίχους.

Ο Bushpepa μπήκε στο Top Channel το 2006 ως τραγουδιστής και από τότε αποτελεί μέρος της αλβανικής μουσικής σκηνής. Σιγά-σιγά έχει γίνει ένας από τους γνωστότερους τραγουδιστές στη χώρα του.

13) Γαλλία – Mercy – Madame Monsieur

Οι Madame Monsieur ήρθαν για να συγκινήσουν. Το συγκρότημα που εκπροσώπησε τη Γαλλία με το τραγούδι «Mercy» αποτελείτε από τους Jean-Karl Lucas και Emilie Satt! Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν δέκα χρόνια και η κοινή τους αγάπη για την μουσική οδήγησε στη συνεργασία τους. Το «Mercy» μιλάει για το προσφυγικό ζήτημα, με τους Emilie Satt και Jean-Karl Lucas να μας αφηγούνται μια αληθινή ιστορία: Η μικρή νιγηριανή Mercy γεννήθηκε εν πλω. Η μητέρα της την ονόμασε έτσι, λίγο πριν τους περισυλλέξει σκάφος της οργάνωσης SOS Μεσόγειος.

14) Τσεχία – Lie to me – Mikolas Josef

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της Eurovision ήταν και ο Mikolas Josef που έβαλε στόχο να ξεσηκώσει το κοινό με το «Lie to me»!

Ο Mikolas Josef πήρε εύκολα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό από τον A’ Ημιτελικό, έχοντας μια εξαιρετική σκηνική παρουσία, παρά τον σοβαρό τραυματισμό που έπαθε σε μία από τις πρόβες του. Ο 22χρονος Τσέχος καλλιτέχνης χτύπησε στην πλάτη κατά τη διάρκεια ακροβατικού στη πρώτη του πρόβα, με συνέπεια να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Λόγω του ατυχήματος, άλλαξε την χορογραφία του αν και ο τραυματισμός του δεν φαίνεται να τον πτοεί και έτσι δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

15) Δανία – Higher Ground – Rasmussen

Ο Rasmussen από την Δανία ήρθαν στη σκηνή με το τραγούδι «Higher Ground» και μία σκηνική παρουσία που θυμίζει… Vikings! Το τραγούδι που εκπροσώοησε την Δανία γράφτηκε από τους δύο Σουηδούς τραγουδοποιούς Niclas Arn και Karl Eurén, οι οποίοι είχαν τα περισσότερα τραγούδια στο Σουηδικό Grand Prix Melodi, το Melodifestival όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Jonas Flodager Rasmussen – όπως είναι το πραγματικό του όνομα – είναι ο βασικός τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Hair Metal Heröes αλλά έχει υπάρξει και ηθοποιός σε θρυλικά μιούζικαλ, στην Δανία.

16) Αυστραλία – We Got Love – Jessica Mauboy

H Jessica Mauboy είναι ανερχόμενο αστέρι της pop/R&B μουσικής σκηνής της νέας γενιάς και ήρθε από την Αυστραλία να ξεσηκώσει την Ευρώπη με τον σέξι χορό της. To 2006 συμμετείχε στο talent show Australian Idol τερματίζοντας στην 2η θέση, ενώ δύο βδομάδες αργότερα, η Mauboy υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Sony Music Australia. Η γλυκιά Jessica τραγούδησε το «We Got Love»!

17) Φινλανδία – Monsters – Saara Aalto

Η Saara Aalto αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και ταλαντούχες τραγουδίστριες της Φιλανδίας. Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε όταν βγήκε δεύτερη στη 13η σεζόν του The X Factor UK και τότε ξεκίνησε η επιτυχημένη επαγγελματική της καριέρα στη μουσική σκηνή. Η εκπρόσωπος της Φιλανδίας τραγούδησε το «Monsters».

18) Βουλγαρία – Bones – Equinox

Η Βουλγαρία, με το «Bones» των Equinox ήταν ένα ακόμη φαβορί και έχει καταφέρει να παίζει πολύ ψηλά στα στοιχήματα!

Το πενταμελές συγκρότημα περιλαμβάνει τους Βούλγαρους τραγουδιστές Zhana Bergendorff, Georgi Simeonov και Vlado Mihailov και τους Αμερικάνους τραγουδιστές Johnny Manuel και Trey Campbell.

19) Μολδαβία – My Lucky Day – DoReDos

Με ελληνικό αέρα ήρθαν στη σκηνή της Eurovision οι DoReDos από τη Μολδαβία με το τραγούδι «My Lucky Day». Τη χορογραφία τους έχει αναλάβει ο δικός μας Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ το κλιπ του τραγουδιού τους γυρίστηκε στη… Σαντορίνη.

Το συγκρότημα αποτελείται από 6 μέλη, τους: Marina Djundiet, Eugeniu Andrianov και Sergiu Mîța και τραγούδησε «My Lucky Day».

20) Σουηδία – Dance You Off – Benjamin Ingrosso

Για ακόμη μια φορά η Σουηδία ήρθε με σκοπό μόνο τη νίκη! Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μερικές από τις πιο εξαιρετικές εμφανίσεις της Eurovision, με τον γοητευτικό Benjamin Ingrosso να θέλει να συνεχίσει την παράδοση. Ο νεαρός τραγουδιστής και σταρ της τηλεόρασης μας τραγουδά το «Dance You Off» και μας ξεσηκώνει.

21) Ουγγαρία – Viszlát Nyár – AWS

Η Ουγγαρία εκπροσωπείται φέτος στην Eurovision από τους AWS με το τραγούδι «Viszlát nyá» μία σύνθεση των ίδιων και του Örs Siklósi. Το συγκρότημα εμφανίστηκε στον Β’ Ημιτελικό και κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Η μουσική του group προσανατολίζεται στα είδη του μοντέρνου metal και post-hardcore.

22) Ισραήλ – Toy – Netta

Το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision που κατάφερε να ξεχωρίσει και να πάρει τη νίκη. Η Netta με το τραγούδι «Toy» και την άκρως διασκεδαστική της εμφάνιση στη σκηνή του Altice Arena. Ένα τραγούδι με ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα, εναρμονισμένο στη δυναμική κινημάτων όπως τα #MeToo και #TimesUp, το οποίο έχει σπάσει ρεκόρ views στο Youtube. Η Netta ξεσηκώνει το κοινό και να μας μυεί στην «τρέλα» της.

23) Ολλανδία – Outlaw In Em – Waylon

Ο Αμερικανός τραγουδιστής της country μουσικής Waylon εκπροσώπησε την Ολλανδία με το τραγούδι «Outlaw In Em». Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει στην Eurovision, καθώς το 2014 είχε εκπροσωπήσει την χώρα του με το συγκρότημα The Common Linnets, κατακτώντας την δεύτερη θέση, μετά την νικήτρια Conchita Wurst!

24) Ιρλανδία – Together – Ryan O’Shaughnessy

Ο Ryan O’ Shaughnessy της Ιρλανδίας ήταν ανάμεσα στις 10 χώρες που προκρίθηκαν στον Α’ Ημιτελικό, της Τρίτης. Ο Ιρλανδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός και πρώην ηθοποιός έχει γίνει ευρέως γνωστός από το «Βρετανία Έχεις Ταλέντο» όπου βρέθηκε στον τελικό.

25) Κύπρος – Fuego – Ελένη Φουρέιρα

Η σέξι Ελένη Φουρέιρα εκπροσώπησε την Κύπρο, ανέβηκε στη σκηνή με το «Fuego» και πήρε την δεύτερη θέση.

26) Ιταλία – Non Mi Avete Fatto Niente – Ermal Meta e Fabrizio Moro

Μετά το φλογερό «Fuego» της Ελένης Φουρέιρα στη σκηνή οι εκπρόσωποι της Ιταλίας. Οι δημοφιλείς Ιταλοί τραγουδιστές, Ermal Meta και Fabrizio Moro, ερμηνεύουν το «Non Mi Avete Fatto Niente» (Δεν μου κάνατε τίποτα) που περιέχει ένα φορτισμένο πολιτικά μήνυμα, σχετικά με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή αλλά και για τις τρομοκρατικές ενέργειες που έπληξαν την Ευρώπη.

Η βαθμολογία της Ελένης Φουρέιρα

Την Κύπρο και την Ελένη Φουρέιρα ψήφισαν οι κριτικές επιτροπές των χωρών:

Αζερμπαϊτζάν 4

Λευκορωσία 12

Ολλανδία 6

Π.Γ.Δ.Μ. 10

Μάλτα 12

Ισπανία 12

Δανία 5

Σουηδία 12

Αλβανία 10

Ιρλανδία 12

Ρουμανία 5

Ισλανδία 2

Μολδαβία 6

Βέλγιο 4

Νορβηγία 5

Ιταλία 3

Εσθονία 8

Αρμενία 7

Βουλγαρία 3

Ελλάδα 12

Μαυροβούνιο 1

Γερμανία 3

Φινλανδία 6

Ρωσία 7

Ελβετία 7

Λιθουανία 1

Σλοβενία 8

Και η τελική κατάταξη με την ψηφοφορία του κοινού:

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More