Eurovision 2018: Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό του 63ου Διαγωνισμού στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας!

Η καρδιά της μουσικής χτυπάει στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας! Ο 63ος Διαγωνισμός της Eurovision ξεκίνησε επίσημα χθες με τον Α’ Ημιτελικό, όπου 19 χώρες – ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος – αναμετρήθηκαν με σκοπό να εξασφαλίσουν τη θέση τους στον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα γίνει το Σάββατο 12 Μαΐου. Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στην Πορτογαλία και στο Altice Arena, μετά τη νίκη του Salvador Sobral με το τραγούδι “Amar pelos dois” το 2017.

Οι δύο ημιτελικοί αλλά και ο μεγάλος τελικός θα παρουσιαστούν από τέσσερις γυναίκες, τις Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Φιλομένα Καουτέλα και Σίλβια Αλμπέρτομ ενώ την ελληνική μετάδοση και τον σχολιασμό έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη.

Ο Α’ Ημιτελικός έχει χαρακτηριστεί, ως ένας από τους πιο δύσκολους ημιτελικούς των τελευταίων χρόνων κατά τους Eurovision Experts αφού όλα τα «φαβορί» έχουν κληρωθεί να συμμετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό. Να θυμίσουμε πως φαβορί θεωρείται το Ισραήλ με τραγουδίστρια τη Netta και το τραγούδι «Toy», η Εσθονία με τη σοπράνο Elina Nechayeva και το τραγούδι «La Forza», η Τσεχία με τον Mikolas Josef και το τραγούδι «Lie To Me» και φυσικά η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το «Fuego»! Φυσικά και τα τέσσερα πέρασαν στον μεγάλο τελικό!

Λίγο μετά τις 00:00 ολοκληρώθηκε ο Α’ Ημιτελικός με δυσάρεστα για την Ελλάδα αποτελέσματα. Η Γιάννα Τερζή δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό και αποκλείστηκε. Η Ελένη Φουρέιρα κέρδισε τους Ευρωπαίους και θα εμφανιστεί στον τελικό της Eurovision.

Οι χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον τελικό της Eurovision είναι η Αυστρία, η Εσθονία, η Κύπρος, η Λιθουανία, το Ισραήλ, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Φιλανδία και η Ιρλανδία.

19) Κύπρος – Fuego – Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα έκλεισε το show με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο! Η εκπρόσωπος της Κύπρου και αγαπημένη τραγουδίστρια έβαλε “φωτιά” στη σκηνή της Eurovision και μας έκανε να ξεχάσουμε όλες τις υπόλοιπες εμφανίσεις. Η Ελένη Φουρέιρα ξεσήκωσε τους Ευρωπαίους, μόνο όπως εκείνη γνωρίζει, χορεύοντας και τραγουδώντας!

18) Ιρλανδία – Together – Ryan O’Shaughnessy

Ο Ryan O’ Shaughnessy ανέβηκε στη σκηνή με την κιθάρα του και τραγούδησε το Together.

17) Ελβετία – Stones – Zibbz

Τα δύο αδέρφια ρόκαραν με το Stones στη σκηνή της Eurovision.

16) Αρμενία – Qami – Sevak Khanagyan

Από την Αρμενία έρχεται ο Sevak Khanagyan με το ακουστικό κομμάτι Qami εντυπωσίασε με τη σκηνική του παρουσία.

15) Φινλανδία – Monsters – Saara Aalto

Η Saara Aalto μας χάρισε ένα μοναδικό υπερθέαμα, τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι “Monsters”. Εντυπωσιακό το τέλος όπου έπεσε πάνω στους χορευτές.

14) Ελλάδα – Όνειρό μου – Γιάννα Τερζή

Η Γιάννα Τερζή εμφανίστηκε 14η στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2018 κι έκανε την Ελλάδα περήφανη με την ερμηνεία της. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Όνειρο μου» σε μουσική και στίχους της ίδιας, του Άρη Καλημέρη, του Μιχάλη Παπαθανασίου και του Δημήτρη Σταματίου και συγκίνησε με τον αισθαντικό τρόπο που τραγούδησε.

13) Αυστρία – Nobody but you – Cesár Sampson

Το “Nobody but you” δεν θα μπορούσε να ερμηνευθεί καλύτερα εκτός από τον Cesár Sampson! Μια μαγευτική εμφάνιση για την Αυστρία.

12) Κροατία –Crazy – Franka

Η Franka από την Κροατία έκανε μια άκρως σέξι εμφάνιση, με το απολαυστικό τραγούδι Crazy.

11) Π.Γ.Δ.Μ. – Lost and Found – Eye Cue

Οι Eye Cue ξεσήκωσαν τους eurofans, με το τραγούδι Lost and Found, το οποίο παντρεύει την χορευτική με την reggae μουσική.

10) Βουλγαρία – Bones – Equinox

Η Βουλγαρία, με το Bones των Equinox θεωρείται ένα ακόμη φαβορί και έχει καταφέρει να παίζει πολύ ψηλά στα στοιχήματα!

9) Εσθονία – La Forza – Elina Nechayeva

Ένα ακόμη από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής Eurovision ανέβηκε στη σκηνή και μάγεψε τους Ευρωπαίους. Η σοπράνο Elina Nechayeva με το τραγούδι La Forza εντυπωσίασε όχι μόνο με τη φωνή της, αλλά και το φόρεμα αξίας 65.000 ευρώ που φόρεσε. Ο λόγος που κόστιζε τόσο πολύ – όπως θα δεις – είναι οι τρεις προτζέκτορες που έβγαζαν διάφορους φωτισμούς, γεγονός που έκανε την εμφάνισή της ακόμη περισσότερο εξαιρετική και εντυπωσιακή. Η Elina έκλεψε τις εντυπώσεις!

8) Λευκορωσία – Forever – Alekseev

Ο Alekseev μπορεί να είχε αρκετό άγχος αλλά κατάφερε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Forever”.

7) Ισραήλ – Toy – Netta

Ίσως το μεγαλύτερο φαβορί της φετινής Eurovision, η Netta με το τραγούδι Toy και την άκρως διασκεδαστική της εμφάνιση στη σκηνή του Altice Arena. Ένα τραγούδι με ισχυρό φεμινιστικό μήνυμα, εναρμονισμένο στη δυναμική κινημάτων όπως τα #MeToo και #TimesUp, το οποίο έχει σπάσει ρεκόρ views στο Youtube. Η Netta ξεσήκωσε το κοινό και μας μύησε στην “τρέλα” της. Οι παρευρισκόμενοι στο Altice Arena δεν σταμάτησαν να χορεύουν!

6) Λιθουανία – When we’re old – Ieva Zasimauskaitė

Η Ieva Zasimauskaitė μάγεψε με την φωνή της και μας ταξίδεψε, ερμηνεύοντας την δική της ιστορία.

5) Τσεχία – Lie to me – Mikolas Josef

Ένα από τα μεγάλα φαβορί της Eurovision ξεσήκωσε το κοινό με το “Lie to me”! Ο Mikolas Josef κατάφερε να ανέβει στη σκηνή, μετά το σοβαρό ατύχημα που έπαθε πριν μερικές μέρες σε μία από τις πρόβες του. Αυτό είχε ως συνέπεια να αλλάξει την χορογραφία του αλλά ο τραυματισμός του φάνηκε να μην τον πτοεί και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

4) Βέλγιο – A Matter Of Time – Sennek

Η 26χρονη Sennek ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε το μελωδικό “A Matter Of Time”! Η νεαρή καλλιτέχνιδα ασχολείται τα τελευταία χρόνια με το τραγούδι και τη σύνθεση, όταν την ανακάλυψε η βελγική τηλεόραση και της πρότεινε να εκπροσωπήσει το Βέλγιο στον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision.

3) Αλβανία – Mall – Eugent Bushpepa

Ο Eugent Bushpepa βγήκε στη σκηνή, εκπροσωπώντας την Αλβανία με το τραγούδι “Mall”, το οποίο είναι γραμμένο σε αλβανικούς στίχους. Θεωρείται η πιο δυνατή αντρική φωνή του φετινού διαγωνισμού.

2) Ισλανδία – Our Choice – Ari Ólafsson

Ο μόλις 19 ετών Ari Ólafsson εμφανίστηκε δεύτερος στη σκηνή με μια άκρως ρομαντική μπαλάντα με τίτλο “Our Choice”. Ο νεαρός καλλιτέχνης επιθυμούσε από μικρός να συμμετάσχει στην Eurovision και το 2018 το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Φυσικά στο τέλος της εμφάνισής, η συγκίνηση του ήταν τεράστια.

1) Αζερμπαϊτζάν – X My Heart – Aisel

Ο Α’ Ημιτελικός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στη σκηνή εμφανίστηκε η Aisel με το τραγούδι X My Heart, η τρίτη “κρυφή” ελληνική συμμετοχή, όπως έχει χαρακτηριστεί. Ο λόγος που αποκαλείται έτσι είναι η ελληνική ομάδα που βρίσκεται πίσω από αυτήν, καθώς τη μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός. Η Aisel μάγεψε με την εμφάνισή της!

Ο κόσμος και φυσικά οι eurofans ξεκίνησαν από νωρίς να πηγαίνουν στο Altice Arena για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision. Το TLIFE βρίσκεται εκεί!

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ 

1.    Αζερμπαϊτζάν
2.    Ισλανδία
3.    Αλβανία
4.    Βέλγιο
5.    Τσεχία
6.    Λιθουανία
7.    Ισραήλ
8.    Λευκορωσία
9.    Εσθονία
10.     Βουλγαρία
11.     ΠΓΔΜ
12.     Κροατία
13.     Αυστρία
14.     Ελλάδα
15.     Φινλανδία
16.     Αρμενία
17.     Ελβετία
18.     Ιρλανδία
19.     Κύπρος

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More