Eurovision 2019: Αυτές είναι οι θέσεις που πήραν Ελλάδα και Κύπρος στον Α’ ημιτελικό – Αναλυτική βαθμολογία!

Λίγες ώρες μετά το τέλος του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ανακοινώθηκε επίσημα η βαθμολογία που έλαβαν οι χώρες στον Α’ ημιτελικό. Να σου θυμίσω ότι στον μεγάλο τελικό, η Ελλάδα τερμάτισε 21η με 71 βαθμούς, ενώ η Κύπρος 15η με 101 βαθμούς. Μπορεί οι δύο συμμετοχές να έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής, όμως δυστυχώς δεν κατάφεραν να αγγίξουν τους Ευρωπαίους και συνεπώς να κερδίσουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα.

Όσον αφορά τώρα τον Α’ ημιτελικό, που έγινε την Τρίτη 14 Μαΐου, η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα βρέθηκαν στην 5η θέση, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα στην 9η. Ειδικότερα, το “Better Love” συγκέντρωσε 185 βαθμούς (54 κοινό 131 επιτροπή) και το “Replay” 149 βαθμούς  (54 κοινο 95 επιτροπές).

Αναλυτικά η βαθμολογία που πήρε η Ελλάδα στον Α’ημιτελικό:

Κοινό:

12 βαθμοί: Κύπρος και Σαν Μαρίνο, 8 βαθμοί: Αυστραλία, 5 βαθμοί: Πορτογαλία, 4 βαθμοί: Γεωργία και Βέλγιο, 3 βαθμοί: Γαλλία, 2 βαθμοί: Σερβια και Ισπανία, 1 βαθμό: Μαυροβούνιο.

Επιτροπές:

12 βαθμοί: Κύπρος, Ισραήλ, Σαν Μαρίνο και Μαυροβούνιο, 10 βαθμοί: Ισπανία, Σλοβενία και Γεωργία, 8 βαθμοί: Ισλανδία 7 βαθμοί Ιρλανδία και Αυστραλία, 6 βαθμοί: Βέλγιο, 5 βαθμοί: Λευκορωσία, Γαλλία και Τσεχία, 4 βαθμοί: Ουγγαρία, Εσθονία, 2 βαθμοί: Σερβία.

Read More

And More