Eurovision 2019: Σάλος με την χορεύτρια της Madonna που είχε στην πλάτη της σημαία της Παλαιστίνης

Ήταν Μάιος του 2018 όταν η Νέτα χάριζε στο Ισραήλ μια ακόμη μια φορά τη νίκη στη Eurovision με το τραγούδι Toy. Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η νίκη της, η Ισραηλινή τραγουδίστρια κάλεσε τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ, δίνοντας ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα στη Eurovision του 2019. Την ακολούθησε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και οι φωνές οργής και καλέσματος σε μποϊκοτάζ δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Expo του Τελ Αβίβ δεν έλειψαν οι πολιτικές αναφορές. Η πρώτη μάλιστα ήρθε από την ίδια τη Μαντόνα. Η εμφάνισή της δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι φαν της. Η «βασίλισσα της ποπ» πήρε περίπου 1.000.000 για να παρουσιαστεί στη σκηνή της Eurovision, παρουσίασε τον χειρότερο εαυτό της αλλά το θέμα δεν ήταν αυτό ακριβώς.

Οι πρόβες της είχαν κρατηθεί μυστικές. Όταν λοιπόν, λίγο πριν ολοκληρωθεί η εμφάνισή της όσοι βρίσκονταν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ είχαν, εμβρόντητοι (οι διοργανωτές κυρίως), είδαν δυο χορευτές (έναν άνδρα και μια γυναίκα) να φεύγουν αγκαλιασμένοιΟ ένας στην πλάτη του είχε τη σημαία του ΙσραήλΗ δεύτερη της Παλαιστίνης. Το μήνυμα σαφές, αλλά δεν άρεσε σε όλους…

Δεν μπορεί κανείς να μη σχολιάσει το γεγονός πως το video με την εμφάνιση της Madonna στο Τελ Αβίβ δεν έχει ανέβει ακόμα, μεσημέρι Κυριακής πια, στην επίσημη σελίδα της Eurovision στο YouTube. Θα φανταζόταν κανείς ότι η εμφάνιση της κορυφαίας σταρ, εκείνης που όλοι περίμεναν να δουν στο Τελ Αβίβ, θα ήταν από τα video που θα «ανέβαιναν» αμέσως. Μάλλον όχι όταν μέσα σε αυτό υπάρχει σημαία της Παλαιστίνης…

Η EBU, που διοργανώνει τη Eurovision δεν δίστασε να «καρφώσει» την «βασίλισσα της ποπ». «Οι δύο σημαίες – του Ισραήλ και της Παλαιστίνης – δεν συμπεριλαμβάνονταν στo act και δεν υπήρχαν στις πρόβες. Η Εurovision δεν είναι εκδήλωση πολιτικού περιεχόμενου και η Μαντόνα το γνώριζε αυτό», σχολίασε εκπρόσωπος της EBU στον Independent.

Πηγή: NEWSIT

Read More

And More