Εύα Καϊλή: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο διαφθοράς

Οι βελγικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή για σκάνδαλο διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ.

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ, αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων που αναφέρει σχετικά… «Η βελγική αστυνομία συνέλαβε την Ελληνίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η σύλληψη, σε σχέση με μια έρευνα για διαφθορά που εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, έπεται της σύλληψης άλλων τεσσάρων υπόπτων νωρίτερα σήμερα, είπε η ίδια πηγή».

Η αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας έχει ήδη ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι Ιταλοί, ανάμεσα στους οποίους και ο ευρωσοσιαλιστής Παντσέρι. Νωρίτερα με απόφαση του προέδρου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη η Εύα Καϊλή τίθεται εκτός κόμματος.

Με πληροφορίες από newsit.gr

Δες επίσης: Εύα Καϊλή: Ποια είναι η Ευρωβουλευτής που ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς – Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και οι κοινές ασχολίες

Read More

And More