Ευγενία Νιάρχου: Ταξίδι στο Λίβανο για την κοσμοπολίτισσα εγγονή του Σταύρου Νιάρχου! [pics]

Κατάφερε να κάνει την αγάπη της για την μόδα και την τέχνη επάγγελμα και δεν σταματά να εξελίσσεται. Ο λόγος για την εγγονή του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου, Ευγενία που μέσα σε πέντε χρόνια έχει δει τον οίκο υψηλής κοσμηματοποιΐας Venyx να «εκτοξεύεται» και να της χαρίζει τις πιο ξεχωριστές συνεργασίες.

Κόρη του συλλέκτη έργων τέχνης Φίλιππου Νιάρχου και της γόνου του μεγιστάνα της μπύρας Guinness, Βικτώρια Γκίνες, η Ευγενία Νιάρχου είχε το απόλυτο background για να ασχοληθεί με το χώρο της τέχνης και της μόδας. Η χρυσή κληρονόμος, μάλιστα, μαθήτευσε στο Τμήμα Κοσμημάτων του οίκου Christie’s και μετά συνεργάστηκε με την παιδική φίλη της, πολύ hot σχεδιάστρια μοντέρνων κοσμημάτων Γκάια Ρεπόσι – κόρη του ιδιοκτήτη του διάσημου ιταλικού οίκου κοσμημάτων Repossi.

Ο οίκος της –που είναι πια γνωστός και στην Ελλάδα- έχει την ονομασία Venyx  και συνδυάζει τις λέξεις Venus (=Αφροδίτη) και onyx (=όνυχας).  Τα κοσμήματα που σχεδιάζει έχουν αναφορές στη φύση και συνοδεύονται από ασυνήθιστους ημιπολύτιμους λίθους.

Η βάση της τα τελευταία χρόνια είναι το Λονδίνο (αν και επισκέπτεται την Ελλάδα τα καλοκαίρια), ενώ αγαπά να ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον οίκο δημοπρασιών Christies, αλλά και με τον οίκο Aquazzura.

Αυτές τις μέρες, όμως, βρίσκεται στη Βηρυτό στο Λίβανο, όπου παρέθεσε στον οίκο Sylvie Saliva, για λίγες μόνο μέρες μερικά εντυπωσιακά κομμάτια από τη συλλογή της!

 

Read More

And More