Ευγενία Σαμαρά: Ο ρόλος της στην “Ευτυχία”, η ψυχοθεραπεία και η συμμαχία με τον χρόνο!

Η Ευγενία Σαμαρά διανύει μία από τις δημιουργικές περιόδους της ζωής, αφού τα επαγγελματικά της πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο! Αυτή την περίοδο τη συναντάμε στην καθημερινά σειρά του Alpha “Έρωτας μετά”, στις θεατρικές παραστάσεις “Μαμά” και “Του Κουτρούλη ο γάμος” αλλά και στις ταινίες “Ευτυχία” και “Για πάντα”. Παράλληλα, η ταλαντούχα ηθοποιός ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του Γιάννη Ποιμενίδη και δεν σταματά να χαμογελά!

Κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της η Ευγενία Σαμαρά έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Vita” και στην Φωτεινή Βασιλοπούλου και μίλησε για τον ρόλο της στην “Ευτυχία”, την ψυχοθεραπεία που έχει κάνει στο παρελθόν, τους στόχους για τη νέα χρονιά, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της.

Τη φετινή χρονιά μετράς επιτυχίες και στην τηλεόραση και στο θέατρο και στο σινεμά…

Πράγματι, φέτος είναι πολύ ευγνώμων για αυτά που κάνω. Παίζω στην ταινία “Ευτυχία” που παρουσιάζει τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Μια συγκλονιστική ιστορία και πολύ επίκαιρη. Βλέποντας την ταινία σκέφτεσαι αυτή η τύπισσα τι έκανε τότε ενώ εμείς ακόμα και σήμερα μερικές φορές φοβόμαστε να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Πόσο μπροστά ήταν για την εποχή της και πόσο υποστήριζε τα ανθρώπινα και τα γυναικεία δικαιώματα, πόσο ανοιχτόμυαλη ήταν.

Έχεις και έναν κομβικό ρόλο στην ταινία…

Ναι, κάνω την εγγονή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η οποία έγραψε το βιβλίο και από εκεί υπάρχει και το σενάριο. Αλλά, πέραν τούτου, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις πως περνάει η σκυτάλη από τη μία γενιά στην άλλη. Από την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στη Μαίρη, που είναι η μαμά μου, και από τη μαμά μου σε εμένα. Αυτή την εποχή προβάλλεται και άλλη μια ταινία το “Για Πάντα” με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, όπου εγώ κάνω ένα guest. Είναι μια πολύ γλυκιά ταινία, έχει μια ρεαλιστική ιστορία, δεν έχει το κλασικό happy end που περιμένεις από μια ιστορία αγάπης. Έχει έναν ωμό ρεαλισμό, που όμως έχει ενδιαφέρον.

Στοιχεία του χαρακτήρα σου που θεωρείς ότι ξεχωρίζουν;

Αυτό νομίζω είναι για να το κρίνουν οι άλλοι, εσύ δεν έχεις αντικειμενική άποψη για τον εαυτό σου ούτως ή άλλως. Δεν μπορείς να τον δεις καθαρά, εμπλέκεσαι πολύ συναισθηματικά. Για να απεμπλακούμε άλλωστε, να εμβαθύνουμε και να βελτιωθούμε, πληρώνουμε πολλά λεφτά στους ψυχολόγους.

Εσύ έχεις καθίσει στο.. ντιβάνι;

Έχω κάνει ψυχοθεραπεία και όταν έκλεισε αυτός ο κύκλος συνέχισα με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους, ενεργειακούς, αυτοβελτίωσης. Όπως ο NLP, ο διαλογισμός κ.λπ. Διαλέγω από κάθε μέθοδο κάποια πράγματα που μου ταιριάζουν και όταν ζορίζουν τα πράγματα ή εγώ, νιώθω κάπως, έχω τα όπλα μου στη φαρέτρα και τα χρησιμοποιώ.

Οι στόχοι σου για το 2020;

Γενικότερα είναι στόχοι για τη δεκαετία και όχι για το 2020. Θέλω πολύ από τον εαυτό μου να είμαι νερό. Να είμαι πιο προσαρμοστική στα πράγματα, να μην είμαι άκαμπτη και ως χαρακτήρας στις επιλογές μου, Θέλω να αφήσω λίγο τη ζωή να μου φέρει τα πράγματα, να τα αποδεχθώ ή όχι, αναλόγως πως νιώθω, αλλά με μια ροή να μην υπάρχουν γκαπς. Σε επαγγελματικό επίπεδο τώρα θέλω ωραίες συνεργασίες, θέλω να δουλέψω με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, να γευτώ πολλά πράγματα.

Ο χρόνος που περνάει είναι σύμμαχος ή εχθρός σου;

Ο χρόνος που περνάει είναι σύμμαχός μου, Δηλαδή νιώθω ότι όσο μεγαλώνω και εγώ ωριμάζω και εξελίσσομαι, οπότε μόνο καλύτερη γίνομαι. Αφού όταν έγινα 30 είπα “επιτέλους”! Αυτή η δεκαετία είναι πολύ δημιουργική.

Read More

And More