Ευγενία Σαμαρά: Ποια είναι η “Στέλλα Καμαριωτάκη” από τον Σασμό – Το ξεκίνημα στους Ράδιο Αρβύλα και ο Γιάννης Ποιμενίδης

Τι κοινό έχει η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά με το ρόλο της ως Στέλλα Καμαριωτάκη στη δραματική σειρά του Alpha, «Σασμός»; Μα φυσικά τη γοητεία και το δυναμισμό μιας σύγχρονης γυναίκας που ξέρει τι θέλει.

«Από τις ιστορίες που μου έχουν πει ξεκίνησα ως ένα ήσυχο μωρό και αυτό ήταν θαύμα, γιατί ο αδερφός μου ήταν πολύ ζωηρός. Ήμουν ήρεμη, έτρωγα, δεν γκρίνιαζα, κοιμόμουν και ήμουν ένα καλόβολο μωρό», είχε δηλώσει στο παρελθόν η  ηθοποιός στη Real News.

Η Ευγενία Σαμαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, άρχισε να φοιτά και στην Ανώτερη Δραματική σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Αναμφίβολα, θα γινόταν μια γοητευτική γεωπόνος, ωστόσο η αγάπη της για την υποκριτική την οδήγησε σε καλλιτεχνικά μονοπάτια, με την επιτυχημένη της πορεία στην τηλεόραση και το θέατρο να το επιβεβαιώνει.

Η τηλεοπτική της αρχή έγινε το 2008 στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», όπου παρουσίαζε βίντεο των τηλεθεατών, ενώ μετά από περίπου πέντε χρόνια παρουσίας αποχώρησε προκειμένου να συμμετάσχει στην σειρά «Η Εκδρομή».

Ακολούθησαν οι τηλεοπτικές σειρές «9 Μήνες», «Παρθένα Ζωή», «Όσο έχω εσένα» και «Έρωτας μετά», διαμορφώνοντάς τη καλλιτεχνικά. «Τα πράγματα ήρθαν στη ζωή μου σιγά-σιγά, σκαλί-σκαλί κι αυτό με γειώνει πολύ. Καθετί που έκανα το αφομοίωνα και μετά έκανα το επόμενο βήμα. Δε βρέθηκα δηλαδή ξαφνικά από το ένα στο δέκα», είχε αναφέρει στο περιοδικό Glow, προσθέτοντας: «Το μόνο που με νοιάζει είναι να δουλέψω και να είμαι καλά. Να είμαι ήρεμη, ισορροπημένη και να περνάω όμορφα. Δε με νοιάζει ειλικρινά να είμαι στην Επίδαυρο».

Το 2015 γνώρισε τον σύντροφό της, επίσης ηθοποιό, Γιάννη Ποιμενίδη στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του Αnt1 «Η εκδρομή». Οι δυο τους αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz, χωρίς όμως να προκαλούν. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει η Ευγενία Σαμαρά, είχε εξομολογηθεί στο Μεσημέρι #Yes: «Η σχέση με έναν ηθοποιό έχει και τα κακά του. Η σχέση μου με έχει μάθει να μην είμαι εγωίστρια. Μου έχει μάθει την ουσιαστική αγάπη και τι πραγματικά είναι συντροφικότητα».

Αναφορικά με τα πλάνα της για οικογένεια στο μέλλον, η πρωταγωνίστρια του «Σασμού» έχει δηλώσει: «Σε προσωπικό επίπεδο, με φαντάζομαι κάποια στιγμή με οικογένεια. Όχι νυφικά και γάμοι, αλλά θα ήθελα να έχω ένα παιδί. Είμαι πολύ σίγουρη γι’ αυτά που έχω χτίσει στην προσωπική μου ζωή. Νιώθω ότι είναι το φυσικό πράγμα που θα έρθει, αλλά δεν μπορώ να το τοποθετήσω χρονικά. Νομίζω πως κάτι τέτοιο μπορεί να έρθει εκεί που δε το περιμένεις».

Η Ευγενία Σαμαρά, η οποία όπως δηλώνει νιώθει καλά με τον εαυτό της, οραματίζεται για το άμεσο μέλλον, ότι θέλει να δουλέψει με πολύ διαφορετικό κόσμο. Συγκεκριμένα, υποστήριξε στο Glow: «Βρίσκω τρομερά γοητευτικό ότι κάθε χρόνο λόγω επαγγέλματος δημιουργούμε άλλο πυρήνα με συναδέλφους μας. Είναι σαν ένα μυστικό νεότητας για εμάς τους ηθοποιούς όλο αυτό. Θέλω να δοκιμαστώ σε διαφορετικά είδη υποκριτικής και να δουλέψω με διαφορετικούς σκηνοθέτες. Θέλω να γίνω 60 χρονών και να νιώθω γεμάτη».

Για τη συμμετοχή της τη φετινή σεζόν στο «Σασμό», δήλωσε στον Alpha: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Οι συνάδελφοι ήταν από τους πρωταρχικούς λόγους που είπα το ναι, θέλω πολύ να το κάνω». Ως μια ανερχόμενη δικηγόρος, γόνος αστικής οικογένειας των Χανίων, η Ευγενία Σαμαρά εντυπωσιάζει φέτος με την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά του Alpha, υποδυόμενη την Στέλλα Καμαριωτάκη. Μπορεί οι γονείς της να είναι αντίθετοι με τη σχέση της με τον Αστέρη (Ορφέα Αυγουστίδη), ωστόσο η αγάπη και η επιμονή της θα τους κάνει να συμβιβαστούν και σταδιακά να αποδεχθούν τη σχέση τους.

 

Read More

And More