Ευρυδίκη: “Ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπος της ζωής μου”

H Eυρυδική που φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση, ”Εγώ, ή Έντιθ και ο Έλβις” μίλησε στο περιοδικό ΕΓΩ για τον Δημήτρη Κοργιαλά, για την απώλεια του παππού της που την σημάδεψε και για τη σχέση της με τον γιο της!

Επιστρέφετε στο Γυάλινο μουσικό θέατρο με την ιδιαίτερη παράσταση ” Εγώ, η Έντιθ και ο ‘Ελβις.” Να θεωρήσω ότι σας έχουν επηρεάσει στην καλλιτεχνική σας ζωή;

Ναι. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα παιδικά στα παιδικά και εφηβικά χρόνια μου. Είχα ουσιαστικά “έρωτα” μαζί τους, όπως επίσης αγαπώ τον Ζακ Μπόελ, τη Νίνα Σιμόν, τους Rolling Stones. Ήταν το όνειρο μου να τραγουδήσω τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και είμαι ενθουσιασμένη που υλοποιήθηκε.

Η Έντιθ Πιαφ ήταν μια αντισυμβατική γυναίκα. Στη ζωή σας είστε μακριά από τις συμβάσεις;

Ζω στα άκρα μέσα από τα τραγούδια μου πάνω στη σκηνή. Στη ζωή μου, από τη στιγμή που απέκτησα το γιο μου, αναγκαστικά άρχισα να βάζω τον εαυτό μου σε καλούπια, Δεν καταπιέζομαι η ζω με πρέπει και μη. Αποφάσισα, όμως, ότι πρέπει να γίνω πιο ώριμος άνθρωπος, να είμαι μια σωστή μαμά για το γιο μου. Αυτό μπορεί να κοντράρει πολλά από τα “θέλω” μας. Όταν βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, κάποιες φορές πηγαίνεις κόντρα. ‘Ηταν, όμως, τόση η ευτυχία μου όταν γέννησα το γιο μου, που δεν εξαργυρώνεται με τίποτα. Τότε συνειδητοποίησα ποια πραγματικά είμαι. Με έφερε στο σωστό δρόμο. Δεν με άφησε να ξεφύγω.

Έρχομαι στον Δημήτρη Κοργιαλά με τον οποίο είστε παντρεμένοι εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια. Τι αγαπάτε περισσότερο σ΄ εκείνον;

Αγαπώ τα πάντα στον Δημήτρη. Καταρχήν, έχουμε κοινή ηλικία. Τον περνώ μόνο τρία χρόνια, γιατί πολλοί νομίζουν ότι είναι πιο μικρός. Παραμένει παιδί και επειδή ακριβώς κρατάει αλώβητη την ψυχούλα του, γράφει με τέτοιον τρόπο που σε παρασύρει. Με μαγεύει το ταλέντο του. Είναι τόσο όμορφα και αληθινά τα κομμάτια που γράφει. Φαίνεται εξάλλου, και από το τελευταίο τραγούδι που μου χάρισε, “ Ονειρεύομαι ακόμα μαμά.” Είναι πολύ σημαντικό να έχω δίπλα μου έναν ξεχωριστό άνθρωπο, που εκφράζεται με τόση ευαισθησία.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο γεγονός στη ζωή σας;

Όταν έχασα τον παππού μου, πριν από λίγους μήνες. Ήταν ο πρώτος θάνατος στην οικογένεια. Με ταρακούνησε. Ήμουν πολύ δεμένη μαζί του. Είχα συνδέσει το σπιτάκι του παππού και της γιαγιάς, στη Λεμεσό, με τα παιδικά μου χρόνια, τις οικογενειακές γιορτές και συγκεντρώσεις. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ήρθα αντιμέτωπη ουσιαστικά με το θάνατο. Φεύγει ένας δικός σου άνθρωπος, που αγαπάς πολύ και αναγκάζεσαι να έρθεις μπροστά στο θάνατο. Ο αποχωρισμός πονάει.

Είναι ο άντρας της ζωή σας; Ναι. Ο Δημήτρης είναι ο άνθρωπος της ζωής μου, ό άντρας της ζωής μου. Είμαστε ο ένας για τον άλλον άνθρωπος της ζωής του.

Ο Άγγελος πως λειτουργεί με τον Δημήτρη; Πολύ καλά είναι φιλαράκια. Είναι και μεγάλο παιδί πια, ο Άγγελος. Είναι δεκαέξι χρονών.

Φοβάστε για τον Άγγελο; Είστε υπερπροστατευτική μητέρα;

Εννοείται ότι φοβάμαι. Είμαι υπερπροστατευτική, όπως όλες οι μαμάδες. Δεν μπορώ να φανταστώ μητέρα να αδιαφορεί, ειδικά αν έχει παιδί σε τέτοια ηλικία, γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Όσο καλός γονέας και αν είσαι, δεν σημαίνει ότι παιδί σου δεν μπορεί να παρασυρθεί. Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά μας και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους. Εγώ προσπαθώ να είμαι εκεί. Καμιά φορά, αν γίνομαι εκνευριστική, τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο, τον περιμένω έξω από τον χώρο που βρίσκεται, τον παρακολουθώ.

Πώς αντέδρασε όταν συνειδητοποίησε ότι τον παρακολουθούσατε; Μου είπε ότι δεν θέλει να είμαι απέξω. Ευτυχώς είναι πολύ καλό και ευγενικό παιδί.

Read More

And More