Φαίη και Γιώργος – Πέτρος και Τζένη: Πώς έφτασαν μέχρι εδώ…

Η πρωινή μάχη των ζευγαριών ξεκίνησε… Φαίη και Γιώργος στον Αντ1, Πέτρος και Τζένη στο Mega. Δύο ζευγάρια με αρκετά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους… Πώς όμως έφτασαν ως εδώ και ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία τους; Πάμε να κάνουμε μια αναδρομή στα βήματά τους…

Φαίη – Γιώργος…

Ζωή σαν παραμύθι!… Ναι, με παραμύθι μοιάζει η ζωή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά και μάλιστα; Με παραμύθι που είναι πασπαλισμένο με άφθονη χρυσόσκονη! Κανείς τους στο ξεκίνημα της καριέρας τους δεν μπορούσε να φανταστεί το ποια ακριβώς θα ήταν η πορεία τους και πόσο λαμπερό θα αποδεικνυόταν τελικά το άστρο τους. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι, πως έχουν άστρο…

Βλέπετε, έχουμε να κάνουμε με δύο ανθρώπους της τηλεόρασης, που δεν προέρχονταν από μιντιακό τζάκι, που ο κύκλος τους ήταν εντελώς διαφορετικός και που εντέλει τα κατάφεραν όχι μόνο να μπουν στον χώρο των media και της τηλεόρασης, αλλά να βρίσκονται αυτή την στιγμή και στην πρώτη τηλεοπτική γραμμή, έχοντας συγκεντρώσει επάνω τους όλα τα φώτα. Πως ξεκίνησαν όμως όλα για να φτάσουν μέχρι εδώ;

Η… Σοφία Σκορδά, – όπως είναι το κανονικό της όνομα – γεννήθηκε στο Κιλκις στις 9 Φεβρουαρίου του 1980. Είναι κόρη του ακτινολόγου Δημήτριου Σκορδά (ξαδέλφου του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) και της Εύας Αλεξανδρίδη.

Το ταξίδι της στην τηλεόραση ξεκινά, όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με το κοσμικό ρεπορτάζ για λογαριασμού της Δημοτικής Τηλεόρασης της Θεσσαλονίκης, την οποία και εγκαταλείπει σύντομα, για να μεταβεί στο “TV Μακεδονία”. Εκεί ξεκινά να παρουσιάζει την καθημερινή, πρωινή, ψυχαγωγική εκπομπή , “Καλημέρα”.

Και η τηλεόραση της Αθήνας δεν αργεί ν ΄ανοίξει τις πόρτες της. Το 2006 η Ζήνα Κουτσελίνη έχοντας παρακολουθήσει τις εκπομπές της αποφασίζει να της κάνει την πρόταση-πρόσκληση να έρθει στην Αθήνα και να ξεκινήσει δική της καθημερινή εκπομπή στο Alter. Κάπως έτσι ξεκινούν τα μεσημεριανά στο κανάλι του Περιστερίου τα οποία η Φαίη υπηρετεί με πάθος. Γρήγορα το “Πολύ Μπλα-Μπλα” γίνεται επιτυχία και η Φαίη καθιερώνεται στο κανάλι του Περιστερίου και στην τηλεοπτική συνείδηση όλων όσων λατρεύουν το gossip.

Από εκεί και μετά η ζωή της αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, μιας και στα πανέμορφα πόδια της πέφτει ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος και έμελλε να είναι ο άντρας της ζωής της.

Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου
του 1969 στη Λάρισα. Σε μικρή ηλικία
μετακόμισε με την οικογένειά του στην
Αθήνα και αργότερα σπούδασε στην σχολή
Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του
Πολυτεχνείου.Εργάστηκε ως πιανίστας
σ’ ένα piano-bar κι εκεί τον είδε ο σκηνοθέτης
Κώστας Καραγιάννης και τον συμβούλεψε
να γίνει δημοσιογράφος. Ο Γιώργος
ακολούθησε τη συμβουλή του και τελικά
ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Μεταξύ
άλλων, έχει παρουσιάσει το δελτίο
ειδήσεων του Star αλλά και τα τηλεπαιχνίδια
“50-50” και “Η εκδίκηση της ξανθιάς”
στο Mega.

Ο Γιώργος Λιάγκας με τη σειρά του γεννήθηκε στις 28 Μαίου του 1969 στη Λάρισα.

Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πολυτεχνείου.

Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εργάζεται ως πιανίστας σ’ ένα piano-bar. Εκεί τον βλέπει ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης και τον συμβουλεύει να ασχοληθεί με την δημοσιογράφια, πράγμα το οποίο κι έγινε.

Αρχικά ασχολείται με το πολιτικό και κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ. Ο μέντορας του Γιώργου Λιάγκα είναι ο Σταμάτης Μαλλέλης με τον οποίο και συνεργάζονται αρχικά στον ΣΚΑΙ και στην συνέχεια στο Star στην εκφώνηση των δελτίων ειδήσεων, αλλά και όχι μόνο, μιας και εκεί ο Γιώργος παρουσιάζει διάφορες έκτακτες εκπομπές.

Η μετακίνηση που θα αλλάξει άρδην την επαγγελματική ζωή του, είναι όταν στο δρόμο του έρχεται η πρόταση από το Mega για να παρουσιάσει αρχικά το τηλεπαιχνίδι γνώσεων “50-50”, στην συνέχεια την “Εκδίκηση της Ξανθιάς” και τέλος το “Πρωινό Mou” το οποίο και του εκτοξεύει τις τηλεοπτικές μετοχές του στα ύψη.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εννοείται πως ο έρωτάς του για την Φαίη τον έχει τρελάνει τόσο που αποφασίζει για τα μάτια της να γυρίσει την πλάτη στην εργένικη ζωή. Της κάνει πρόταση γάμου και οι δυο τους βρίσκονται μπροστά από την θάλασσα το καλοκαίρι του 2010 και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου, να ανταλλάσσουν αιώνιους όρκους αγάπης.

Αμέσως μετά, το Φθινόπωρο αρχίζουν να μας καλημερίζουν παρέα μέσα από το “Πρωινό Tous”. Η επιτυχία που τους χτυπά την πόρτα είναι ανέλπιστη. Ο συνδυασμός τους αρέσει και εκτοξεύει την πρωινή, ψυχαγωγική ζώνη του Mega στα ύψη.

Για τρία ολόκληρα χρόνια είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι… Κάπως έτσι αυτό το καλοκαίρι, αποφασίζουν οι Αντεννικοί να τους διεκδικήσουν και με μία κίνηση ματ, τους παίρνουν από το Mega. Η Φαίη και ο Γιώργος ξεκινούν ένα νέο κι άκρως σημαντικό ταξίδι. Ενα ταξίδι στον ΑΝΤ1 με το “Πρωινό”…

Tώρα αυτό που περιμένει να μάθουμε να δούμε, είναι αν η Φαίη και ο Γιώργος θα κρατούν στην αγκαλιά τους λίγους μήνες μετά, το δεύτερο παιδί τους!

Πέτρος – Τζένη…

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια της εγχώριας σόου-μπιζ ή μάλλον για να ακριβολογώ, μέχρι και πριν από περίπου τρία χρόνια, ήταν οι ίδιοι η ίδια η εγχώρια σόου-μπιζ, μιας και ο Πέτρος Κωστόπουλος μέσα από την μακρόχρονη εκδοτική του δραστηριότητα, κατάφερε να δημιουργήσει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος όλο αυτό που ονομάζεται σήμερα “σόου-μπιζ”, υπηρετώντας με πάθος το πολυσυζητημένο και… αφορισμένο πια life-style.

Ο Πέτρος ήταν ένας ισχυρός και δαιμόνιος επιχειρηματίας που κατάφερε να στήσει μία πραγματική εκδοτική αυτοκρατορία η οποία για δύο και πλέον δεκαετίες έγραψε την δική της ιστορία στον χώρο των media.

Η Τζένη ήταν ένα από τα ωραιότερα κορίτσια που πέρασαν ποτέ από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ηταν ένα από τα ωραιότερα κορίτσια που πέρασαν ποτέ από τα καλλιστεία…

Ηταν μία φιγούρα στα πόδια της οποίας υποκλίθηκαν όλοι οι άνθρωποι της μόδας, με αποτέλεσμα να διαγράψει μία άκρως επιτυχημένη πορεία στον μαγικό κόσμο της μόδας και οχι μόνο…

Ας δούμε ,όμως, μέσα από κάποιες γρήγορες ματιές το πως έφτασαν κι αυτοί μέχρι εδώ…

Ο Πέτρος γεννήθηκε στον Βόλο στις 5-2-1954 και σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και μετά στο Παρίσι έκανε διδακτορικό (Doctorat 3eme cycle στην Πολιτική Οικονομία).

Μετά το τέλος της θητείας του, το 1987, ξεκίνησε την εκδοτική του σταδιοδρομία με το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο σύντομα έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ελληνικό περιοδικό. Την ίδια περίοδο δημιούργησε τα περιοδικά MEN (το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ανδρικό περιοδικό τότε) και DIVA.

Το 1995 ίδρυσε την ΙΜΑΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. προχωρώντας στην έκδοση του περιοδικού Nitro. Ακολούθησε το εβδομαδιαίο περιοδικό DOWN TOWN, για να ακολουθήσουν τα περιοδικά InStyle, OK!, People.

Ολα αυτά τα χρόνια… φλερτάρει με την τηλεόραση, αλλά δεν υποκύπτει, μιας και λόγω των αυξημένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεν αποφασίζει να ξεκινήσει καριέρα και στο γυαλί. Παρόλα αυτά κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες δικές του τηλεοπτικές προσπάθειες, όπως ήταν η εκπομπή του , “Ο Πέτρος και ο Λύκος”, στο Star, ενώ η τηλεοπτική του μανία ανέκαθεν ήταν τα μεταμεσονύχτια talk show. Talk Show τα οποία ξεκινά με επιτυχία στον Alpha για να τα συνεχίσει στον ΑΝΤ1 και τώρα και στο Mega !

Ο Πέτρος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες καρδιοκατακτητές. Ολα αυτά μέχρι το 1996 που ερωτεύεται παράφορα την Τζένη και ανεβαίνουν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

ΗΕυγενία Μπαλατσινού – όπως είναι το κανονικό της όνομα – γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα πρώτα της βήματα στο modelling τα έκανε το 1990 με τη συμμετοχή της στο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ΑΝΤ1 και τον τίτλο της Σταρ Ελλάς.

Η καριέρα της όμως εκτοξεύτηκε ένα χρόνο μετά όταν κατέκτησε τους τίτλους Μις Παγκόσμιος Τουρισμός και Look Model of the Year από το Elite Models. Φωτογραφήσεις, πασαρέλες, σχεδιαστές από όλο τον κόσμο και πολλά εξώφυλλα σε πρωτοκλασάτα περιοδικά ήταν στα πόδια της ενώ είχε και ενεργό τηλεοπτικό ρόλο.


Περιοδικό Μax, Φεβρουάριος
1997

Το top model μετά τη δημιουργία οικογένειας επέλεξε να αφοσιωθεί κυρίως στα παιδιά της και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της.

Το 2000, αποφάσισε να κάνει ένα επιχειρηματικό άνοιγμα και δημιούργησε τη δική της επιχείρηση με καλλυντικά. To 2009 η εταιρεία της εξαγοράστηκε, αλλά η ίδια παρέμεινε στην εταιρία ως Senior Director.

Η Τζένη Μπαλατσινού, το ίδιο έτος, επιστρέφει και στα τηλεοπτικά πλατό συμμετέχοντας, για δυο χρονιές, ως κριτής στο Next Top Model, ενώ το 2012, έρχεται στον δρόμο της και το Dancing On Ice, στον ΑΝΤ1.

Τώρα; Τώρα η Τζένη και ο Πέτρος, ο Πέτρος και η Τζένη βρίσκονται χωρίς να το έχουν καταλάβει καλά-καλά ακόμα και οι ίδιοι στην πρώτη τηλεοπτική γραμμή, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου “Πρωινού Mou”, για τα… μάτια του οποίου τους τελευταίους δύο μήνες βρίσκονται αδιάκοπα, στην πρώτη γραμμή της τηλεοπτικής επικαιρότητας.

Φαίη και Γιώργος, Τζένη και Πέτρος… Δύο πορείες τόσο ίδιες, αλλά ταυτόχρονα και τόσο διαφορετικές !!!

Read More

And More