Chocolate Mint Cookies

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τραγανό cookie βουτηγμένο στη σοκολάτα για να αρχίσει – ή και να τελειώσει – με γλύκα η βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου. Μην πιστέψεις πως ο καλός σου δεν θα… λιώσει για μια γλυκίά σοκολατένια λιχουδιά από τα χεράκια σου. Κι εσύ θα απολαμβάνεις χωρίς να τρέμεις, αφού είναι ελαφρύ και με ελάχιστες θερμίδες!
131 θερμίδες

Συστατικά

  • 300 γρ. σταγόνες σοκολάτας με άρωμα μέντα
  • 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο μαλακό
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανίλια)
  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ.γ. baking powder
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλικού
  • Baking soda στη μύτη του κουταλιού
  • 1/4 του φλιτζανιού φυτίνη
  • Sprinkles σε διάφορα χρώματα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη μισή ποσότητα σοκολάτας σε ένα μπολ να λιώσει για μερικά δεύτερα 
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Πρόσθεσε και το αυγό, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα (αφού κρυώσει αρκετά)
  • Σε άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το baking powder και τη baking soda και πρόσθεσε σιγά, σιγά στο μείγμα με τη σοκολάτα
  • Σκέπασε το μείγμα και άφησε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες. Βγάλε σε αλευρωμένη επιφάνεια και άνοιξε σε λεπτό φύλλο. Κόψε με το κουπάτ σε σχήμα καρδιάς
  • Στρώσε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 10 λεπτά περίπου. Άφησε να κρυώσουν καλά
  • Στο μεταξύ λιώσε την  υπόλοιπη σοκολάτα με τη φυτίνη και ανακάτεψε να γίνει λεία. Βύθισε τα μπισκοτάκια σου στη σοκολάτα και άφησε πάλι σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα
  • Πασπάλισε πριν κρυώσουν με τα sprinkles

Tip


Read More

And More