Φάνης Μουρατίδης: Για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή με την σύζυγό του! Τι αποκαλύπτει

Μπορεί να τους είχαμε απολαύσει  μαζί στην τηλεοπτική σειρά του Mega «Μπαμπά μην τρέχεις» ο Φάνης Μουρατίδης όμως και η σύζυγός του Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους θα βρεθούν φέτος για πρώτη φορά μαζί στη θεατρική σκηνή. Το ζευγάρι θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση «Δείπνο με φίλους», σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού, με την Εβελίνα  Παπούλια, και  τον Λευτέρη Ζαμπετάκη , που θα κάνει περιοδεία στην Κύπρο.

Λίγο πριν την έναρξη των παραστάσεων, ο αγαπημένος πια σεφ με Michelin από τη σειρά «Πέτα τη φριτέζα» μίλησε για όλα στο Down Town Κύπρου και τον Γιώργο Πράσινο.

Αυτό το καλοκαίρι θα παίξεις για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή με τη σύζυγό σου. Πώς είναι να παίζεις με την Άννα-Μαρία;

Σωστά, παίζουμε πρώτη φορά μαζί στο θέατρο. Είναι δύσκολο για μια οικογένεια, όπου και οι δύο γονείς κάνουμε την ίδια δουλειά, να είμαστε μαζί σε μια παράσταση γιατί, όταν μεγαλώνουμε παιδιά, δεν μπορούμε να λείπουμε και οι δύο από το σπίτι, τις ίδιες ώρες. Οπότε, είναι μια δύσκολη ιστορία, θέλει συγχρονισμό, στρατηγική και υποχωρήσεις. Είναι σαν μια μαθηματική εξίσωση. Φέτος, έτυχε η συνθήκη. Έτυχε τα παιδιά να έχουν μεγαλώσει, να είναι καλοκαίρι, με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ένα ωραίο έργο με καλούς συνεργάτες, με τον Γρηγόρη Βαλτινό που ξέρει το έργο.

Θα έχετε και τα παιδιά μαζί;

Ναι, θα έχουμε και τα παιδιά μαζί. Ήταν η μοναδική ευκαιρία που μας δόθηκε, το τολμήσαμε, και χαιρόμαστε που το κάνουμε. Και εύχομαι η παράσταση να επικοινωνήσει με το κοινό της Κύπρου. Το έργο το έφτιαξε ο Γρηγόρης Βαλτινός, και νομίζω πως έχει γίνει μια ωραία διανομή, με τους ανθρώπους της παραγωγής να έχουν πέσει με τα μούτρα από πάνω, με πολύ σεβασμό. Δεν έχω πάει ποτέ περιοδεία στην Κύπρο! Είναι ένα στοίχημα, με την έννοια της περιπέτειας και της περιέργειας. Είναι και η Εβελίνα Παπούλια ένας φοβερός άνθρωπος – δεν χρειάζεται να πω πόσο ταλαντούχα είναι! Είναι φοβερός συνεργάτης, και είναι τέλεια που είναι στη δουλειά. Το ίδιο θα έλεγα και για τον Λευτέρη Ζαμπετάκη, που είναι εξαιρετικό παιδί, ταλαντούχο, με αγάπη για το αντικείμενο. Είμαστε υπέροχη παρέα, και μακάρι να είχαμε και 10 Τάσους (σ.σ. Τρύφωνος) που επιμελείται την παραγωγή.

Συνήθως τα αντίθετα έλκονται. Τι είναι αυτό που έχει η Άννα-Μαρία και σε ελκύει;

Δεν είμαστε μόνο «ένα ζευγάρι» – είμαστε «οικογένεια». Είναι διαφορετικό πράγμα. Φτιάχνοντας την οικογένειά σου, ανακαλύπτεις το εύρος των δυνατοτήτων του άλλου. Δηλαδή, αν εγώ είμαι καλός κολυμβητής, θα το καταλάβεις όταν με δεις να κολυμπάω. Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, η Άννα-Μαρία μπόρεσε να σταθεί και να είναι ο στυλοβάτης της οικογένειάς μας. Είναι πιο οργανωτική και προγραμματισμένη από εμένα – εγώ είμαι πιο χύμα. Με πολύ ισχυρή μνήμη, πολλή αγάπη και αφοσίωση στα πράγματα, είναι ένας άνθρωπος που δεν αισθάνεται το αίσθημα της θυσίας και της υπέρβασης, γιατί έτσι είναι ως άνθρωπος. Συνεχίζω να την ανακαλύπτω ακόμη με τα χρόνια. Αισθάνομαι σαν ένας θεατής που τη βλέπω πώς εξελίσσεται και στέκεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Με τα υπέρ και τα κατά. Με τα λάθη μας, τις υπερβολές μας, με τα όλα μας. Οικογένεια δεν είναι μόνο ένα ζευγάρι με τα παιδιά. Συνηθίζω να λέω πως σε μια οικογένεια δύο άνθρωποι συναντιόνται, αλλά δύο χωριά μαζεύονται.

Τώρα που έχουν μεγαλώσει τα παιδιά, πιάνεις τον εαυτό σου να γίνεται περισσότερο αυστηρός μαζί τους;

Μπα, δεν νομίζω. Αντιθέτως. Είμαι πιο ελαστικός. Παλαιότερα, ήμουν πιο αυστηρός. Επειδή έκρινα τα πράγματα με αυστηρά επαγγελματικούς όρους, δεν καταλάβαινα ότι αυτό που θεωρούσα προτέρημα ήταν και μειονέκτημα για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Έχεις παραδεχτεί ότι έχεις κάποιας μορφής δυσλεξία…

Ήμουν και ακόμη είμαι – προφανώς δεν το έχω ξεπεράσει. Ασφαλώς, υπάρχουν μορφές και μορφές δυσλεξίας. Σε τι με έχει εμποδίσει; Έκανα τα πράγματα πιο αργά από τους άλλους, στο πρακτικό κομμάτι. Ήθελε μεγάλη προσπάθεια από μένα, η οποία δεν φαινόταν στο αποτέλεσμα, αλλά ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθεί η αίσθηση της ευκολίας που είχε κάποιος άλλος. Εγώ ήθελα παραπάνω.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Καλφαμανώλης

 

Read More

And More