Φίλιππος Πλιάτσικας για το μέλος της μπάντας που κατηγορήθηκε: «Δεχθήκαμε μια ανήθικη επίθεση»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20/9 ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

 Ο γνωστός καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορία που προέκυψε, στo πλαίσιο του metoo, με πρώην μέλος των Πυξ Λαξ.

«Σίγουρα πολύς κόσμος του σιναφιού μας σκέφτηκε για μια ρωγμή στο συγκρότημα. Και το σινάφι μας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στον κόσμο. Ήμουν όμως σίγουρος και αποδείχθηκε αυτό ότι οι τοξικοί είναι μειοψηφία. Δηλαδή ένας μουσικός που υπήρχε με τους Πυξ Λαξ στο παρελθόν, που έχουν περάσει πάρα πολλοί μουσικοί από εμάς, ο οποίος μουσικός έκανε κάτι ή δεν έκανε κάτι αν ήταν συνεργάτης σας εδώ στην εκπομπή… σημαίνει κάτι για το δικό σας ποιόν και την εκπομπή που έχετε; Αυτό ήταν ξεκάθαρο για εμάς στο δικό μας μυαλό», είπε αρχικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Δηλαδή δεν αμφισβητήσαμε ποτέ την κρίση του πολύ κόσμου. Βγάλαμε και μια ανακοίνωση τότε που την φτιάξαμε με τον Μπάμπη  Στόκα, ξεκάθαρη και ο πολύς κόσμος αγκάλιασε όντως το αυτονόητο. Που το αυτονότητα είναι ότι αυτοί οι τύποι, ο Μπάμπης και ο Φίλιππος, έχουν δυο κόρες οι οποίες, τότε που έγινε η συναυλία για τον Μάνο (σ.σ. Ξυδούς) και είδαμε μετά από χρόνια τον άνθρωπο αυτόν που είχε έρθει για να παίξει, ήταν πέντε χρονών και ήταν στα ίδια καμαρίνια. Τι θες να πεις δηλαδή; Σε τι αυτό μπορεί να αφορά αυτούς τους δυο ανθρώπους;», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

«Είδα την τοξικότητα που, όμως, την ήξερα και από παλιά. Εμείς είχαμε απείρως περισσότερο κόσμο να μας ακολουθεί και να έρχεται στις συναυλίες μας από την επίθεση που μας έγινε για αυτό το πράγμα. Δηλαδή τα εισιτήρια που κάναμε φέτος, σαν Πυξ Λαξ, συγκρίνονται μόνο με το 1999-2000. Από την αμέσως προηγούμενη χρονιά, πριν από την ανήθικη και άδικη επίθεση που δεχθήκαμε, τριπλασιάστηκαν.

Η τοξικότητα βγαίνει με πολλές μορφές και όλοι την έχουμε βιώσει. Υπάρχουν τοξικότητες απέναντι σε ανθρώπους που το κοινό τους αγαπάει. Έχω διαβάσει ένα σχόλιο, τώρα που το θυμάμαι παιδιά, που με είχε ενοχλήσει αφάνταστα και ήθελα να βρω ποιος είναι αυτός ο τύπος να τον πλακώσω στο ξύλο. Πραγματικά, δηλαδή, αν και με τα social media δεν έχω ιδιαίτερη επαφή» πρόσθεσε ο Φίλιππος Πλιάτσικας στην ΕΡΤ. «Όταν πέθανε ο Μάνος, το 2010, την ημέρα εκείνη ή την επόμενη έγραψε ένας τύπος «άντε με το καλό και η σειρά του Πλιάτσικα και του Στόκα». Δηλαδή υπήρξε άνθρωπος ο οποίος ευχόταν να πεθάνουν κάποιοι άλλοι άνθρωποι», κατέληξε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

 

Read More

And More