Φίλιππος Σοφιανός για Φιλιππίδη – Λιγνάδη: «Ήταν μεγάλο σοκ, τα έργα και οι ημέρες τους είναι ανατριχιαστικά»

Ο Φίλιππος Σοφιανός μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα On Time για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο γνωστός ηθοποιός, μιλώντας στη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου, σημείωσε ότι «η ποιότητα και το κύρος του Εθνικού θεάτρου μπορεί να κρύβει έναν εξωφρενικό κόσμο».

Στην ερώτηση για το πώς νιώθει, όντας 40 χρόνια στον χώρο της υποκριτικής, που ο πρώην διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, κατηγορείται για σοβαρά αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης, ο Φίλιππος Σοφιανός απάντησε πως «Αυτό είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Δεν έχει καμία σημασία πώς νιώθω εγώ. Έχει σημασία πώς νιώθουν οι άνθρωποι που παρενόχλησε, έχει σημασία τι πάθανε αυτοί οι άνθρωποι και τι κόστος είχε γι’ αυτούς η ιστορία αυτή. Γι’ αυτούς που τα έχουν πει και γι’ αυτούς που δεν τα έχουν πει».

Αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Φίλιππος Σοφιανός τόνισε ότι «είδες το οξύμωρο του πράγματος; Η ποιότητα και το κύρος του Εθνικού Θεάτρου και της αρχαίας τραγωδίας τι εξωφρενικό κόσμος μπορεί να κρύβει; Οπότε αυτές οι “ποιότητες” ή οι “ποιοτικοί” ηθοποιοί, οι “λαϊκοί” ηθοποιοί, οι “πρωτοκλασάτοι” ή οι “δευτεροκλασάτοι”, όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στη διαβάθμιση και στην κατηγοριοποίηση των πραγματικών ανθρώπων».

«Σε καμία περίπτωση δεν τα περιμέναμε αυτά. Ήταν μεγάλο σοκ. Τα έργα και οι ημέρες τους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είναι ανατριχιαστικά. Καλό είναι όμως να κρατήσουμε την ανάσα μας και τις κουβέντες μας για να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Μέχρι να δικαστούν, καλό θα είναι να σωπάσουμε. Εγώ το τονίζω ότι είμαι μόνο με την πλευρά των θυμάτων. Μόνο με τους ανθρώπους που έχουν υποστεί κακό. Με αυτούς είμαι και με αυτούς συντάσσομαι» κατέληξε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Read More

And More