Φίλοι και συγγενείς είπαν το στερνό αντίο στον Γιώργο Φούντα

Φίλοι και συγγενείς είπαν το στερνό αντίο στον Γιώργο Φούντα | tlife.gr

Κηδεύτηκε πριν από λίγο στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, που πέθανε στα 86 του χρόνια.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς αλλά και αγαπημένοι του φίλοι από το χώρο της τέχνης είπαν το τελευταίο αντίο, στον τελευταίο «λεβέντη» του ελληνικού σινεμά!

Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στην κηδεία του Γιώργου Φούντα, ήταν η Άντζελα Γκερέκου, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Κατσαρός, η Τζένη Βάνου , η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, ο Φαίδων Γεωργίτσης, η Καίτη Γκρέυ και πολλοί άλλοι…


Η Καίτη Γκρέυ


Ο Φαίδων Γεωργίτσης


Η Μαρινέλλα


Η Τζένη Βάνου


Η Άννα Φόνσου


Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Ο Γιώργος Φούντας, αποτέλεσε για δεκαετίες ολόκληρες την πιο κλασσική, λαϊκή φιγούρα του Έλληνα άνδρα μιας άλλης εποχής. Γεννήθκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Παρνασσίδας και ο τραγικός χαμός ενός στενού του φίλου του άνοιξε το δρόμο για την υποκριτική.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείυ Αθηνών και πάτησε το σανίδι για πρώτη φορά με το έργο “Νυφιάτικο τραγούδι”. Πολύ σύντομα και σε ηλικία 20 ετών έπαιξε στην κινηματογραφική παραγωγη “Τα χειροκροτήματα”! Έχει τιμηθεί δύο φορές από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, την πρώτη το 1966 για την ταινία “Με την λάμψη στα μάτια” και την αμέσως επόμενη χρονιά με την ταινία “Πυρετός στην άσφαλτο”.
Ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε με τη συμμετοχή του στην ταινία “Στέλλα” στο πλευρό της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη. Σταθμοί στην καριέρα του ήταν επίσης το “Ποτέ την Κυριακή”, η συμμετοχή του στην ταινία Αλέξης Ζορμπάς, “Τα Κόκκινα Φανάρια” αλλά και το “Κορίτσι με τα μαύρα”.

READ more