Φλέγεται το Κίεβο - Νεκροί διαδηλωτές και εκατοντάδες τραυματίες

Φλέγεται το Κίεβο – Νεκροί διαδηλωτές και εκατοντάδες τραυματίες | tlife.gr

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Κίεβο, καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών, πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, ενώ το BBC κάνει λόγο για επτά νεκρούς.

«Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν στα μαζικά επεισόδια στο Κίεβο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Όλγκα Μπίλικ, μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Τη ζωή του έχασε και ένας αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που διακομιζόταν στο νοσοκομείο.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν περιθώριο δύο ωρών στην αντιπολίτευση για να επιστρέψει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα επέμβουν «με την πιο μεγάλη ισχύ».

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών και η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας (SBU): «Προειδοποιούμε τους θερμόαιμους της αντιπολίτευσης: η κυβέρνηση έχει τους τρόπους να αποκαταστήσει την τάξη (. . .). Θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε σε μέτρα μεγάλης ισχύος, αν οι ταραχές δεν σταματήσουν ως τις 18:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)».

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

READ more