Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί ο Ανδρέας Τσούνης – «Δεν ξέρω αν θα ισορροπήσω σε προσωπικό επίπεδο ποτέ»

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου.

Όπως εξομολογήθηκε, η απώλεια της γυναίκας της ζωής του είναι «μία πληγή που είναι πάντα ανοιχτή», και «δεν ξέρει αν έχει ισορροπήσει σε προσωπικό επίπεδο, ή αν αυτό θα γίνει ποτέ».

Διάβασε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από την κατάθεση ψυχής που έκανε ο Ανδρέας Τσούνης για τη Φώφη Γεννηματα:

Πώς ήταν και πώς είναι αυτός ο πρώτος χρόνος χωρίς τη σύζυγό σας;

Πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας και για εμένα προσωπικά και για τα παιδιά μας. Η απουσία της Φώφης είναι αισθητή κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα που περνά.

Ο πόνος κι η έλλειψη ήταν μεγαλύτερα το πρώτο διάστημα απουσίας ή τώρα; Ισχύει, δηλαδή, αυτό που λέει ο λαός ότι ο «χρόνος γιατρεύει»;

Όχι, δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, ότι ο χρόνος γιατρεύει. Η πληγή είναι πάντα εδώ, ανοιχτή. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να συμβαίνει είναι ότι με το χρόνο μαθαίνεις πως να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον πόνο. Ο πόνος δεν φεύγει, όμως, ποτέ.

Τι είναι αυτό που σας λείπει περισσότερο στην καθημερινότητά σας από εκείνη; 

Η συντροφικότητα που είχαμε σε όλα τα ζητήματα. Οι διάλογοί μας, η κοινή μας στάση σε όλα τα θέματα του σπιτιού και της οικογένειάς μας, η συντροφικότητα κι η αγάπη. Μου λείπει πάρα πολύ η αίσθηση της ομάδας που είχαμε δημιουργήσει με την Φώφη, η πεποίθηση ότι είμαστε ένα ισχυρό σύνολο.

Όταν τη θυμάστε, τι σας έρχεται πρώτο στο νου; Σε προσωπικό επίπεδο πως ισορροπήσατε;

Όταν θυμάμαι την Φώφη, το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στον νου είναι το χαμόγελό της. Αυτό το φωτεινό χαμόγελο που έδιωχνε όλες τις σκιές και τις σκοτούρες. Η Φώφη ήταν ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Λείπει πολύ σε όλους μας. Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, δεν ξέρω αν έχω ισορροπήσει σε προσωπικό επίπεδο, ούτε είμαι βέβαιος αν θα γίνει αυτό ποτέ ή πότε.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164