Φώφη Γεννηματά: Τα αποκαλυπτήρια της νέας εισόδου των γραφείων του ΚΙΝΑΛ – Τα συγκινητικά λόγια του συζύγου της

Η αναμορφωμένη πρόσοψη και είσοδος του κτηρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάστηκαν μετά το 40ήμερο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο διάστημα, η πρόεδρος του κόμματος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη σχεδίαση και την υλοποίηση της νέας όψης των κεντρικών γραφείων στη Χαριλάου Τρικούπη 50.

Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι του κόμματος, απλός κόσμος, καθώς και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης μαζί με τα τρία παιδιά της, Αιμιλία, Γιώργο και Κατερίνα.

Δίπλα από την είσοδο των γραφείων τοποθετήθηκε το «τετράπτυχο» που αποτελούσε μόνιμη επωδό στις ομιλίες της Φώφης Γεννηματά, ως παρακαταθήκη για την πορεία του κόμματος: «Πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος». Πάνω από την είσοδο της Χαριλάου Τρικούπη 50 βρίσκεται το αντίστοιχο τετράπτυχο της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, με την υπογραφή του εμπνευστή του, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση των «αποκαλυπτηρίων» της ανακαινισμένης εισόδου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν το παρόν πολλά ιστορικά και νεότερα στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Δημήτρης Καρύδης και πολλοί άλλοι.

Δες τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε με τον φωτογραφικό του ο Πέτρος Χόντος για το TLIFE:

Ο Ανδρέας Τσούνης μίλησε και στα τηλεοπτικά συνεργεία. «Στη μνήμη, στην παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, ένα είδος πολιτικού μνημόσυνου μετά το θρησκευτικό στο οποίο παρεβρεθήκαμε. Την τιμήσαμε ως σύζυγο, μητέρα, ως άνθρωπο. Σήμερα την τιμά και το κόμμα, γιατί εκτός από τα βιολογικά παιδιά της Φώφης, ήρθαμε να τιμήσουμε και το πολιτικό τέκνο της Φώφης Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής. Εύχομαι να μείνει στη μνήμη χαραγμένη, στη μνήμη όλων των ανθρώπων».

Με πληροφορίες από το Newsit.gr

φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More