Φονική κακοκαιρία με τρεις νεκρούς στη Βρετανία – Χωρίς ηλεκτρικό πάνω από 100.000 σπίτια

Τρεις είναι οι νεκροί- έως αργά το βράδυ του Σαββάτου- από την πρωτοφανή κακοκαιρία. Μεταξύ των νεκρών είναι μια γυναίκα που έχασε τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο από τη μερική κατάρρευση κτιρίου πάνω στο όχημά της όπου τραυματίστηκε και ένας συνεπιβάτης, ένας 80χρονος άντρας επιβάτης κρουαζιερόπλοιου που σκοτώθηκε όταν ένα τεράστιο κύμα έσπασε ένα φινιστρίνι του πλοίου, ενώ ένας 65χρονος στην Ιρλανδία, που εργαζόταν στις τηλεπικοινωνίες σκοτώθηκε στο Κορκ, όταν προσπάθησε να ισιώσει έναν πυλώνα ο οποίος έπεσε πάνω του, χτυπώντας τον στο κεφάλι.
Εκτός του νεκρού άντρα στο κρουαζιερόπλοιο «Μάρκο Πόλο» που δέχτηκε την δύναμη των κυμάτων στη Μάγχη ανοικτά των ακτών της Βρετάνης, αρκετοί άλλοι μεταξύ των 735 επιβατών, κυρίως Βρετανοί , τραυματίστηκαν.
Τουλάχιστον 115.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 85.000 σπίτια ήταν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σχέση με τα 140.000 σπίτια το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με την εταιρεία Energy Networks Association.

Read More

And More