Ριγκατόνι με λαχανάκια Βρυξελλών

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα γευστικό πιάτο με άρωμα καβουρδισμένου σκόρδου και λαχανάκια

Συστατικά

  • 1/2 kg λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ριγκατόνι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τα λαχανάκια σε τέσσερα κομμάτια το καθένα και το πράσο σε λεπτές ροδέλες.
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγάρισε τα λαχανικά, ρίχνοντάς τους αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις ετοιμαστούν τα λαχανικά μετάφερέ τα σε ένα μπολ και στο τηγάνι πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και το λιωμένο σκόρδο.
  • Αφού τσιγαρίσεις το σκόρδο με αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε το κρασί και βράσε για τρία λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente και όταν τα σουρώσεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα ριγκατόνι και πρόσθεσε τα λαχανικά και μισή κούπα από το νερό και μαγείρεψε μέχρι να δέσουν τα υγρά.
  • Πρόσθεσε παρμεζάνα στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More