Φωτορεπορτάζ: Η βόλτα του TLIFE στις γειτονιές της Αθήνας με την Πανσέληνο!

Είχε Πανσέληνο χθες και ήταν ωραία… Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου μάγεψε μικρούς και μεγάλους και του TLIFE μέσα από το φωτογραφικός φακό του Πέτρου Χόντου απαθανάτισε μοναδικές στιγμές μαγείας στη νυχτερινή Αθήνα.
Μια βόλτα στην Αρχαία Αγορά, το Μοναστηράκι και το Θησείο με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη και το πανέμορφο φεγγάρι του Αυγούστου δεν άφησε κανένα ασυγκίνητο. Όσοι κατάφεραν να βρεθούν με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη τους στο κέντρο της Αθήνας και να κάνουν μια βόλτα με φόντο την Πανσέληνο ένιωσαν σίγουρα ένα ιδιαίτερο ερωτισμό και μπήκαν αμέσως σε ρομαντική διάθεση.
Η χθεσινή Πανσέληνος αποκαλείται και “μπλε πανσέληνος”, ένας όρος που έχει σήμερα μεταφορική σημασία και υπογραμμίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση “once in a blue moon”, που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σπάνια.

/

Ωστόσο, ο μύθος βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα! Το 1883 ήταν η πρώτη φορά που το φεγγάρι παρατηρήθηκε μπλε, μετά από έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα της Ινδονησίας. Τότε εκτοξεύτηκαν μεγάλες ποσότητες σκόνης και στάχτης με αποτέλεσμα το φως της Σελήνης να δείχνει γαλάζιο μέσα από τα αιωρούμενα σωματίδια. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε ξανά το 1950 και το 1951 σε άλλες χώρες.
Αν απόλαυσες, λοιπόν, χθες την Πανσέληνο με τον/την σύντροφό σου καταλαβαίνεις ακριβώς τι θέλω να πω… Αν πάλι, δεν τα κατάφερες, το TLIFE σου εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να πάρεις μια γεύση…
Δες φωτογραφίες:

/

/

/

/

/

/

Read More

And More