Φωτορεπορτάζ TLIFE: Όλα όσα έγιναν χθες βράδυ μετά την έκρηξη στο σπίτι Τσάκου – Κριθαριώτη

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε χθες το βράδυ το κέντρο της Αθήνας, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου και της Σήλιας Κριθαριώτη. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 20:30 σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Η έπαυλη του γνωστού ζευγαριού βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλη και Προπυλαίων στην Αθήνα, απέναντι από το Ηρώδειο και ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν τραυματίες, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας -μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα- ενώ όλα τα μέλη της οικογένειας είναι πολύ καλά, καθώς απουσίαζαν από το σπίτι εκείνη την ώρα.

Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE βρέθηκε στην περιοχή, λίγο μετά το “χτύπημα” όπου υπήρχε έντονη αστυνόμευση και είχε προκληθεί ένας μικρός πανικός και έντονη ανησυχία από τους κατοίκους της περιοχής.
Το χρονικό της έκρηξης
Στις 20:05 έγινε τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όπου άγνωστος προειδοποιούσε για έκρηξη βόμβας στις 20:30 έξω από το σπίτι του εφοπλιστή, στη συμβολή των οδών Ροβέρτου Γκάλι και Προπυλαίων στην Ακρόπολη. “Έχουμε βάλει βόμβα στη βίλα του εφοπλιστή Τσάκου στην οδό Ροβέρτου Γκάλι απέναντι από το Ηρώδειο. Θα εκραγεί στις 20:30. Δεν είναι φάρσα”, είπε ο άγνωστος.
Παρά το μικρό χρονικό διάστημα αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν το οικοδομικό τετράγωνο, εκκένωσαν τα γύρω σπίτια αλλά και την οικία του εφοπλιστή, στο εσωτερικό της οποίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν ένας ιδιωτικός φύλακας, που απομακρύνθηκε και περίμεναν να περάσει το χρονικό περιθώριο.

Λίγο μετά της 20:30 ο μηχανισμός εξερράγη. Ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής. Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης για την συλλογή στοιχείων και υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού.
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σχολική τσάντα, μέσα σε παρτέρι, δίπλα στον μαντρότοιχο της κατοικίας του εφοπλιστή. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τζαμαρίες καταστημάτων και σπιτιών της περιοχής.

Read More

And More