Γ. Παπανδρέου:”Θα γίνει δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία”

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοψήφισμα για να πει ο λαός ένα ναι ή ένα όχι για τη νέα συμφωνία και ζήτησε ψήφος εμπιστοσύνης για τις επόμενες αλλαγές.

Αρχικά ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα για την έγκριση από τον λαό της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος, ενώ στο επιπλέον σχέδιο πρωτοβουλιών ανακοίνωσε και στο γεγονός ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

“Είναι η ώρα να απαντήσει ο πολίτης υπεύθυνα. Θέλει να την υλοποιήσουμε ή να την απορρίψουμε. Αν δεν την θέλει ο λαός δεν θα εφαρμοστεί. Εάν ναι θα προχωρήσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου Και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν “παραιτηθήκαμε από τις ευθύνες μας”.

Για τον οδικό χάρτη πολιτικών των πρωτοβουλιών, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αύριο να κινηθεί η διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, διαθέτει την δεδηλωμένη και έχει δύο χρόνια μπροστά της για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως επειδή πολλοί αμφισβητούν τη συμφωνία των Βρυξελλών, τότε πρέπει ο λαός να δώσει τη λύση, δείχνοντας πως συμφωνεί με ένα δημοψήφισμα.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More