Για πρώτη φορά μέτρα αποκλεισμού των πολιτών στην παρέλαση! Αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών

Με αποδοκιμασίες και αρκετές μικροεντάσεις πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας. Το Σύνταγμα είχε γεμίσεια πό νωρίς με αστυνομικούς που προσπάθησαν να αποτρέψουν τα ευτράπελα. Η αγανάκτιση του κόσμου ήταν μεγάλη, όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Τα συνθήματα στράφηκαν κυρίως κατά της Κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε “επίσημο” πρόσωπο. Οι πολίτες έπαψαν να αποδοκιμάζουν μόνο όταν η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.

Τα σχολεία πραγματοποίησαν κανονικά την παρέλασή τους. Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.

Δες το video του newsit:

Στο σημείο απέναντι από τους επίσημους δεν άφησαν κανέναν … κοινό θνητό, μονάχα κάμερες και δημοσιογράφους.

Η πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ενόψει της μαθητικής παρέλασης ήταν πραγματικά αστυνομοκρατούμενη και απαγορευμένη για τους πολίτες ζώνη.

Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α’ υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση. Για να περάσει κανείς πρέπει να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα ή να είναι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου.

Αντίστοιχα και ίσως πιο έντονα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στις σχολικές παρελάσεις όλης της χώρας, ενώ για πρώτη φορά ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Read More

And More