Ριγκατόνι με μπουτάκια κοτόπουλου

1h 10'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστά ζυμαρικά με πλούσια κόκκινη σάλτσα και φιλέτα κοτόπουλου

Συστατικά

  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο ριγκατόνι 
  • ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου 
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 ντομάτες κον κασέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να κάψει και έπειτα πρόσθεσέ του μπόλικο λάδι ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
  • Τοποθέτησε όσα φιλέτα χωράνε στο τηγάνι, ψήσε για τρία λεπτά και γύρισέ τα με μία σπάτουλα χωρίς να τρυπήσουν.
  • Ψήσε για άλλα δύο λεπτά, μετάφερέ τα σε μία πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.
  • Πρόσθεσε μια κουταλιά λάδι αν χρειαστεί στο τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου, τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού για να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
  • Μόλις ο όγκος του υγρού μειωθεί στο μισό, πρόσθεσε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 15 λεπτά.
  • Επανέφερε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στο τηγάνι και βράσε για άλλα 15 λεπτά.
  • Λίγο πριν το αφαιρέσεις από τη φωτιά, πρόσθεσε ψιλοκομμένο το βασιλικό και ανακάτεψε καλά.
  • Μοίρασε τα ριγκατόνι σε πιάτα και σέρβιρε με τη σάλτσα και το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Read More

And More