Γαλλική μπαγκέτα multi

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Λαχταριστό sandwich με λαχανικά, τόνο και ελιές

Συστατικά

  • 2 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 μικρό κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 φλ. μεικτές ελιές ψιλοκομμένες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 τόνος σουρωμένος
  • ½ λεμόνι
  • ½ μπαγκέτα ελαφρώς ψημένη
  • 1½ φλ. βασιλικός κομμένος
  • 1½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 βραστά αυγά σε φέτες
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης λεπτοκομμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις αντζούγιες με το σκόρδο, την κάπαρη, το ξύδι και τη μουστάρδα.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τις ελιές, ανακάτεψε τα υλικά και άφησέ τα γιαπερίπου 10 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Πρόσθεσε δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τον τόνο σε ένα μπολ και πρόσθεσέ του το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με δύο κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο.
  • Κόψε την μπαγκέτα στη μέση και έπειτα άνοιξε κάθε κομμάτι στα δύο, χωρίς να χωριστούν τελείως.
  • Βάλε το βασιλικό και τον μαϊντανό στο μείγμα με τις ελιές, ανακάτεψε και έπειτα άπλωσε το μείγμα στις μπαγκέτες.
  • Μοίρασε στα δύο sandwich τον τόνο, το αυγό, την ντομάτα και τις πιπεριές και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
  • Τύλιξε σφιχτά τα δύο sandwich με αλουμινόχαρτο και άφησέ τα κάτω από ένα βαρύ τηγάνι για 10 λεπτά και έπειτα σέρβιρε.

Read More

And More