Γιάννης Κουκουράκης: Τα πρώτα βήματα, το βασικό κριτήριο σε κάθε δουλειά του και ο ρόλος στο «Μαύρο Ρόδο»

Ο Γιάννης Κουκουράκης είναι ένας από τους ηθοποιούς που θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο» , η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.30.

Ο Βίκος είναι ο ήρωας που θα υποδύεται ο Γιάννης Κουκουράκης στο «Μαύρο Ρόδο». Νονός της νύχτας, αδίστακτος φονιάς με πρόσωπο και συμπεριφορά που δεν μαρτυράει το παραμικρό από τη σκοτεινή του πλευρά. Είναι αποφασισμένος να αποκτήσει τον έλεγχο της νύχτας. Παιδί αγνώστων γονέων, από μικρός έζησε σε ιδρύματα και μαθήτευσε κοντά σε έναν καμπανοποιό. Για τον Βίκο, το όπλο είναι η λύση σε όλα.

O Γιάννης Κουκουράκης αν και διαθέτει μια αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση, και έχει κάνει σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό του, παραμένει προσγειωμένος. Έχει μάθει να ξεχωρίζει τη ζωή του από τη δουλειά και ξέρει πως μια μέρα τα φώτα μπορεί να σβήσουν.

Αυτός είναι και ο λόγος που εκείνο που τον ενδιαφέρει περισσότερο στην καλλιτεχνική του πορεία είναι οι ωραίες συνεργασίες. Συνεργασίες που θα τον κάνουν να γυρίζει σπίτι του ήρεμος και γεμάτος.

«Το κριτήριό μου εμένα πάντα στις δουλειές είναι, γιατί ονειρεύομαι συνεργασίες, να κοιμάμαι σπίτι μου ήσυχος και να γυρίζω γεμάτος ότι κι αν κάνω, ανεξαρτήτως αν αρέσει ή δεν αρέσει. Το θέμα είναι να αρέσει σε εμένα, για να είμαι εγώ καλά. Οπότε με βάση αυτό το κριτήριο νιώθω ότι, φέτος τουλάχιστον, ήρθε ο καιρός που μάζεψα καρπούς από τα σπόρια που φύτεψα κάποτε στο χώμα. Το θέμα είναι να συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβομαι και με σέβονται. Που έχω εγώ να δώσω πρώτα και έχουνε να μου δώσουν» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Γιάννης Κουκουράκης.

Γεννήθηκε στα Χανιά ωστόσο μέχρι τη Δ’ Δημοτικού έμενε στην Αθήνα. Αργότερα, επέστρεψε στη γενέτειρά του για να ολοκληρώσει το Λύκειο. Τελειώνοντας το σχολείο, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από όπου και αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά. Στο τέταρτο έτος των σπουδών του αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου πέρασε και ξεκίνησε τις σπουδές του.

Παράλληλα, είχε ήδη ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο του μόντελινγκ με τον οποίο συνεχίζει να ασχολείται μέχρι σήμερα.

Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, ο Γιάννης Κουκουράκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός στον κινηματογράφο το 2005 στην κωμωδία “Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος. Το 2006 έκανε μία σύντομη εμφάνιση στη δραματική σειρά “Μωβ-Ροζ” ενώ το 2008 έπαιξε σε μία ιστορία της σειράς “Σε είδα”.

Την περίοδο 2008-2009 επιλέχθηκε από τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πανταζούδη για έναν από τους βασικούς ρόλους στην κοινωνική σειρά “Χαρά Αγνοείται”. Το 2011 εμφανίστηκε στην ταινία μικρού μήκους “Το γάλα” ενώ στα επόμενα χρόνια ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις.

Τη σεζόν 2014 συμμετείχε στη σειρά “Τρίχες”, το 2015 εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ του τρίτου κύκλου της καθημερινής σειράς του “Μπρούσκο”. Λίγα χρόνια μετά, ακολούθησε μια guest εμφάνιση στην κωμική σειρά “Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια”.

Το 2019 πήρε τον ρόλο του “Κωνσταντή Σεβαστού” στη δραματική σειρά εποχής του ANT1, “Άγριες Μέλισσες” κλέβοντας τις εντυπώσεις τόσο με τις αλλαγές που χρειάστηκε να κάνει στην εμφάνισή του όσο και με το υποκριτικό του ταλέντο. Η φετινή σεζόν, βρίσκει τον Γιάννη Κουκουράκη σε μια ακόμη ξεχωριστή και ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή του MEGA, το “Μαύρο Ρόδο” που έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού πριν καν προβληθεί στις οθόνες μας.

Και μπορεί η δουλειά να του να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, ωστόσο φροντίζει πάντα να ξεχωρίζει τη δουλειά από την προσωπική ζωή. Για εκείνον άλλωστε οι στιγμές με τους φίλους του, μια απλή βόλτα μαζί τους ή το να πιει μια μπύρα με την παρέα του στο μπαλκόνι του σπιτιού του είναι πράγματα που μπορούν να “γεμίσουν” τις μπαταρίες του για μήνες.

 

Read More

And More