Γιάννης Μητροπουλος: Ανησυχούσε για τη γυναίκα του και πέθανε o ίδιος από κορονοϊό – Γνωστοί δημοσιογράφοι αποχαιρετούν το γιατρό της Βουλής

Πέθανε νικημένος από τον κορονοϊό ο γιατρός της Βουλής Γιάννης Μητρόπουλος μόλις στα 52 του χρόνια. Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του έχει προκαλέσει ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους του, τους συναδέλφους του αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Γιάννης έφυγε.

Ο καρδιολόγος νοσηλευόταν από τις αρχές Νοεμβρίου  με κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία. Το συγκλονιστικό είναι ότι είχε κορονοϊό και η σύζυγός του και τα δυο παιδιά τους και ο Γιάννης ανησυχούσε πολύ για την κατάσταση της υγείας τους και περισσότερο για τη σύζυγό του που ένιωθε δύσπνοια. Νοσηλεύτηκαν και οι δυο στο Σωτηρία. Η σύζυγός του πήρε εξιτήριο αλλά δυστυχώς η κατάσταση του γιατρού χειροτέρεψε. Διασωληνώθηκε στις 6 Νοεμβρίου αλλά  δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής.

 

Το facebook του Γιάννη γέμισε από σπαρακτικά αντίο των αγαπημένων του φίλων Διάβασε εδώ

Το TLIFE επικοινώνησε με γνωστούς πολιτικούς συντάκτες που όχι μόνο ήξεραν το Γιάννη αλλά ήταν φίλος τους ήταν ο δικός τους άνθρωπος και είναι συντετριμμένοι. Ο Σωτήρης Ξενάκης, ο Δημήτρης Τάκης, η Ευαγγελία Τσικρίκα και η Άννα Ασημινάκη συγκινούν μιλώντας για τον φίλο τους Γιάννη που έφυγε ξαφνικά και άδικα. Και όλοι έχουν κάτι καλό να θυμηθούν για τον Γιάννη τους! Τον δικό τους Γιάννη!

Σωτήρης Ξενάκης 

 Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε στις αρχές της δεκαετίας του 80, μαθητές  τότε στο Θουκυδίδειο Λύκειο στο Καλαμάκι. Όπως και με όλη την υπέροχη οικογένεια του. Βρεθήκαμε πολύ αργότερα στην Βουλή όταν ανέλαβε καθήκοντα καρδιολόγου στο Ιατρείο.  Ένας σπουδαίος γιατρός αλλά κυρίως ένα ανοιχτόκαρδος άνθρωπος που φρόντιζε για όλους γύρω του. Νομίζω ότι ήταν από τους ανθρώπους που είχε μόνο φίλους.

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν θα ξανακουβεντιάσουμε για την ΑΕΚαρα μας και δεν θα του ζητήσω τις συμβουλές του για όποιο θέμα υγείας με απασχολούσε…

Θα μας λείψεις πολύ φίλε …Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια σου

Δημήτρης Τάκης 

Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος καλός γιατρός και οικογενειάρχης. Έχουμε σοκαριστεί γιατί και μεις πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι νοσηλεύεται στο Σωτηρία. Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας απλά κάποια κιλά παραπάνω από τα προβλεπόμενα. Αυτός είναι ο κορονοϊός κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει  Ήταν αγαπητός εξυπηρετικός μας είχε βοηθήσει όλους και σε θέματα υγείας και γενικά. Ο Γιάννης δεν ήταν γιατρός μας ήταν φίλος μας. Γι΄ αυτό η απώλεια είναι μεγάλη.

Ευαγγελία Τσικρίκα

 

Ο Γιάννης μας!
Μόνο σεβασμός και αγάπη για αυτό τον… ‘Ανθρωπο! Τον γιατρό μας, τον φίλο μας!

«Μαύρη» είδηση! Τόσο αναπάντεχη που δεν σοκάρει απλά, πονάει βαθιά!
Δεν είναι μόνο ότι χάθηκε ένας νέος άνθρωπος από αυτή την καταραμένη πανδημία! Ένας ακόμη άνθρωπος… Είναι και το πρόσωπο! Είναι ο Γιάννης που χάθηκε.

Προσωπικά στα 17 χρόνια που κάλυπτα το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας ή… ανησυχία, δεν μιλούσα μόνο με τον εκάστοτε γιατρό που χρειαζόμουν, αλλά πάντα συμβουλευόμουν και τον Γιάννη, ακόμη και αν αφορούσε ένα… διάστρεμμα στο πόδι.
Καρδιολόγος ήταν, αλλά για εμάς, ο γιατρός της…. Καρδιάς μας!!!
Και δεν αναζητούσα τις συμβουλές του μόνο για μένα, αλλά και για τα πρόσωπα που αγαπώ. Γιατί δεν ήταν μόνο η επιστημονική του κατάρτιση. Δεδομένη, δεν αμφισβητείται! Ήταν η ζεστασιά του, η ψυχραιμία του, η φροντίδα του που σε καθησύχαζε… Ήταν το προσωπικό του ενδιαφέρον. Ανιδιοτελές και πραγματικό!!!
Στις δύσκολες στιγμές του πατέρα μου, ήταν εκεί, έτοιμος να με καθοδηγήσει, παρ΄ ότι δεν ήταν ασθενής του, δεν τον είχε δει ποτέ. Και όταν έφυγε, επίσης…
Κάτι σαν «φάρος» σε μια κατασκότεινη στιγμή.
Και φυσικά δεν είμαι μόνο εγώ. Πολλοί, όσοι τον γνώρισαν, είμαι σίγουρη πως τα ίδια θα σας πουν.

Για αυτόν τον άνθρωπο θρηνούμε σήμερα!
Στην οικογένεια του τι να πει κανείς; Η αγάπη μας και η σκέψη μας μαζί τους… Φτωχά τα λόγια!
Σε όσους αρέσκονται στην συνωμοσιολογία, που αμφισβητούν την ύπαρξη του φονικού κορονοϊού, εύχομαι να ξυπνήσουν γρήγορα!

Γιάννη, σε αυτό το ταξίδι που κίνησες να πας, να έχεις καλό, ήρεμο δρόμο…! Με απέραντο σεβασμό!

Άννα Ασημινάκη

Ο Γιάννης Μητροπουλος ήταν ο δικός μας Γιάννης. Ο γιατρός μας. Ο άνθρωπος που τον βρίσκαμε όλες τις ώρες στο ιατρείο της Βουλης. Πρόθυμος, γελαστός, ήρεμος, αγαπητός σε όλους. Ένας θησαυρός για εμάς. Ένας επιστήμονας με κεφαλαία γράμματα. Η επιστημονική κατάρτιση, το ήθος, η καλοσύνη, η αγάπη για τον άνθρωπο, έβρισκαν νόημα στο πρόσωπο του Γιάννη. Δεν έχω άλλα λόγια … Θα μας λείψει αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε. Ας προσέχουμε όλοι. Αυτό θα ήθελε και ο Γιάννης…

Read More

And More