Γιάννης Μόρτζος: «Ο βιασμός έχει πολλές συνιστώσες, εξαρτάται και από τους δυο πως θα εξελιχθεί»

Για το κίνημα #metoo στη χώρα μας και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μίλησε ο Γιάννης Μόρτζος στην κάμερα της εκπομπής “Πρωινό” υποστηρίζοντας ότι ένας βιασμός έχει πολλές συνιστώσες και πως όλα αυτά που ακούγονται για τον Πέτρο Φιλιππίδη του φαίνονται υπερβολικά.

«Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί το θέμα αυτό πήρε μια τέτοια τροπή που βρέθηκε ξαφνικά το θέατρο υπόλογο. Δε μπορώ να δικάσω έναν άνθρωπο αν δεν ακούσω και την άλλη πλευρά. Αν πρέπει να το πάρουμε μονόπλευρα το πράγμα, θα πρέπει να πούμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι κακούργοι κάτι που δεν δέχομαι σε καμλια περίπτωση.

Εντελώς ψέματα δεν είναι αλλά όχι και στον βαθμό που λένε, ο βιασμός είναι μια πράξη που έχει πολλές συνιστώσες. Ξεκινά από τν απειλή με ένα μαχαίρι, ένα πιστόλι και φτάνει στην απλή ενόχληση που τις περισσότερες φορές η απλή ενόχληση έχει και λίγο χιούμορ.

Ξεκινάει από φλερτ. Το κακό όμως φλερτ δημιουργεί κατάσταση άσχημη, το πως όμως θα εξελιχθεί εξαρτάται και από τους δυο, ποιος θα προκαλέσει πιο πολύ και ποιος θα υποκύψει. Ο Φιλιππίδης είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι γίνονταν αυτά με τον τρόπο που τα παρουσίασαν. Ότι έφτανε στο σημείο να δέρνει και τέτοια, δε μπορώ να το πιστέψω. Το κλίμα την περίοδο που ήταν στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» ήταν άριστο».

Read More

And More