Γιάννης Σερβετάς: Η συγκινητική εξομολόγησή του για τον μεγάλο σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη

Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στη Σάμο ταρακούνησε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε όλη την επικράτεια.

Ο Γιάννης Σερβετάς, που έζησε τον μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλονίκη το 1978, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με την ευχή σήμερα όλα να πάνε βολικά.

Με αφορμή τον μεγάλο σεισμό 6,7 ρίχτερ με επίκεντρο τη Σάμο, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανήλικους μαθητές, και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο νησί, ο Γιάννης Σερβετάς θέλησε να εκφράσει το δικό του βίωμα από τον σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη.

«Το 1978 βίωσα το μεγάλο σεισμό στη Θεσσαλονίκη. Σας πληροφορώ πως 42 χρόνια μετά ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα. Υπομονή και όλα να πάνε βολικά και σε αυτήν την περιπέτεια», έγραψε στη λεζάντα της πρώτης του φωτογραφίας ο παρουσιαστής.

Και στη δεύτερη ανάρτησή του, ο Γιάννης Σερβετάς προχώρησε σε μια συγκλονιστική περιγραφή: «Το 1978 κατεβήκαμε 6 ορόφους σε δευτερόλεπτα… βγήκαμε στην Τσιμιτσκή την ώρα που έπεσε η πολυκατοικία. Το κύμα σκόνης από το κτήριο που είχε πέσει μας «έβαψε» όλους λευκούς. Θυμάμαι να περνάω το δρόμο και να ακούω μια γυναίκα να φωνάζει το όνομα του παιδιού της… Η αγωνία της δεν έχει φύγει ποτέ από το στομάχι μου. ΥΓ.: Το βράδυ την «βγάλαμε» στο Ανάκτορο του Γαλέριου».

Read More

And More