Κηδεία Γιάννη Σπανού: Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον μεγάλο δημιουργό

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Σπανό, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, είπαν σήμερα φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο.

Από τις 13:00 η σορός τέθηκε για προσκύνημα, ενώ η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 14.00 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Γεννημένος στις 26 Ιουλίου 1934, ο Γιάννης Σπανός μεσουράνησε στα μουσικά δρώμενα από το 1965 έως και τη δεκαετία του ’90, γράφοντας αναρίθμητα κομμάτια για το ρεύμα του ελληνικού τραγουδιού που αναπτύχθηκε λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και αποτελούσε μια προσπάθεια ανανέωσης του ελαφρού τραγουδιού, το λεγόμενο Νέο Κύμα. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Γιάννης Σπανός πέθανε σε ηλικία 85 ετών και ενώ ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τις εμφανίσεις του στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Λίγο μετά τις 15:00, η σορός του Γιάννη Σπανού, συνοδεία της μπάντας του Δήμου που έπαιζε τη μουσική του, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Καταρρακωμένη η ανιψιά του, Σοφία, ακολουθούσε το αυτοκίνητο που την μετέφερε, μη μπορώντας ακόμα να πιστέψει αυτό που συνέβη.

Μεταξύ άλλων, στην κηδεία παρευρέθηκαν ο Γιώργος Νταλάρας με την σύζυγό του, Άννα, η Πέγκυ Ζήνα με τον σύζυγό της, Γιώργο Λύρα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νεκτάριος Σφυράκης, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελένη Δήμου.

Η ανιψιά του, Σοφία, ωστόσο, αν και φορτισμένη συναισθηματικά, ήταν εκεί και επέβλεπε την κάθε λεπτομέρεια του ύστατου χαίρε. Εκείνη είναι ο άνθρωπος που του τηλεφωνούσε αλλά εκείνος δεν απαντούσε και έτσι ειδοποίησε τον φίλο του θείου της, που τον βρήκε νεκρό.

Το προσκύνημα ξεκίνησε, με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη…

Λίγα λεπτά πριν τις 13:00, η σορός του Γιάννη Σπανού έφτασε υπό χειροκροτήματα στην εκκλησία…

Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν στεφάνια στη μνήμη του από συνεργάτες, φίλους και ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Μεταξύ των αποστολέων βρίσκονται: η Χαρούλα Αλεξίου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Τάνια Τσανακλίδου, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο Γιώργος Κατσαρός.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More