Γιάννης Στάνκογλου – Ρένα Μόρφη: Πρωταγωνιστές σε ερωτικό τρίγωνο στην «Φαντασία»! [pics]

Ανεμελιά, αφθονία, μοιραίοι έρωτες και ξέφρενα πάρτι της αθηναϊκής νύχτας των 90s παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη κινηματογραφική και νοσταλγική ματιά η ολοκαίνουργια ταινία του Αλέξη Καρδαρά. Η ταινία «Φαντασία» με πρωταγωνιστές τον Γιάννης Στάνκογλου στο ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή και την πρωτοεμφανιζόμενη κινηματογραφικά Ρένα Μόρφη, παρουσιάζει μια εποχή που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Η παρουσίαση της ταινίας έγινε το βράδυ της Τρίτης στο θέατρο «Πειραιώς 131» στο Γκάζι που μετατράπηκε σε μεγάλη λαϊκή σκηνή με την Ρένα Μόρφη και τον Γιάννη Στάνκογλου να ερμηνεύουν Live τα τραγούδια της ταινίας.

Το καλωσόρισμα του κόσμου έγινε από την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου και ακολούθησαν 10 λεπτά σκηνές της ταινίας, με τον σκηνοθέτη Αλέξη Καρδαρα να μιλά αρχικά για τη νέα του πολλά υποσχόμενη ταινία.

Στη συνέχεια, στη σκηνή βρέθηκε ο εμβληματικός Μίνως Μάτσας, που έχει γράψει τη μουσική της ταινίας, έκανε μια μικρή εισαγωγή και παρουσίασε την Ρένα Μόρφη η οποία τραγούδησε στο βασικό τραγούδι της ταινίας «Ο Γυρισμός». Λίγο αργότερα, on stage βρέθηκε το μεγάλο όνομα του μαγαζιού Νίκος Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου), που τραγούδησε μαζί με την Ρένα το ερωτικό ντουέτο της ταινίας «Όλα δικά μας», αλλά και ένα λαίκο-ποπ καινούριο τραγούδι με τίτλο «Ό,τι θέλω θα το πάρω».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη live παρουσίαση πέντε ακόμα τραγουδιών που ακούγονται στην ταινία, μεταξύ των οποίων οι επανεκτέλεσεις της «Άτακτης ζωής» της Ρίτας Σακελαρίου και το «Παιδί του δρόμου» του Γιώργου Μητσάκη.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία»,  η ταινία φέρνει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ανεμελιά, την αφθονία, τους μοιραίους έρωτες και τα ξέφρενα πάρτι της αθηναϊκής νύχτας των 90s.

Τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, αγάπες και λουλούδια… με αυτές τις πέντε λέξεις μπορεί κανείς να περιγράψει την ατμόσφαιρα της εποχής και της ταινίας. Στο επίκεντρο της πλοκής, το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μια νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και το λαϊκό-ποπ αστέρι της εποχής, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούριων κομματιών συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη στο χώρο του κινηματογράφου Ρένα Μόρφη, ο Στέλιος Μάινας, o Γιάννης Στάνκογλου και η Βίκυ Παπαδοπούλου. Το cast συμπληρώνουν οι: Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος, με τις φιλικές συμμετοχές των Δημήτρη Μοθωναίου, Αντώνη Καρπετόπουλου κ.α. Ο Αλέξης Καρδαράς σκηνοθετεί (Γκίνες, Η Ληστεία) και έχει γράψει και το σενάριο, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Σύνοψη

Οκτώβριος 1993. Το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει τις εκλογές, στην ελληνική τηλεόραση προβάλλεται το Ciao Antenna και στο πρόγραμμα του κατάμεστου Διογένης Παλλάς ακούγονται επιτυχίες όπως το «είμαι πολύ φερέγγυος, μείνε μαζί μου έγκυος». Μια νεαρή τραγουδίστρια (Φωτεινή) με μοναδική φωνή καταφθάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να τραγουδήσει στο μαγαζί ενός βετεράνου μπουζουξή (Βλάσης Χρηστάκης), τις Χάντρες. Ένας λαϊκό-ποπ τραγουδιστής, ο Νίκος Κόκκινος, θα συναντήσει και θα ερωτευτεί παράφορα την Φωτεινή. Η συνάντηση αυτή θα αλλάξει τις ζωές των τριών για πάντα.

Δες το trailer:

Διάρκεια: 96’

28 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

Read More

And More