Γιάννης Τσορτέκης: Η Σκοτεινή Θάλασσα, ο δύσκολος βιοπορισμός στο θέατρο και τα παιδιά του

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και στον Άρη Καβατζίκη ο Γιάννης Τσορτέκης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega «Σκοτεινή Θάλασσα», αναφέρθηκε στον ρόλο του ως «Σάββας» στις δουλειές που έχει κάνει εκτός θεάτρου και στην οικογένειά του.

«Ας μείνουμε στις πληροφορίες που ξέρουμε για τον Σάββα, γιατί για κάποιο λόγο είναι τα πράγματα έτσι. Ο Σάββας είναι υπομονετικός, αγαπάει και θέλει να φροντίζει τους άλλους. Γι’ αυτό υπομένει τη δύσκολη γυναίκα του, την Όλγα, η οποία καταλαβαίνει σε πόσο δύσκολη θέση φέρνει εκείνον και τα παιδιά τους, έχει ανάγκη να το αλλάξει αλλά δεν έχει τον τρόπο. Στα τέσσερα τελευταία επεισόδια κάτι θα μάθουμε για το παρελθόν του Σάββα».

Ο Γιάννης Τσορτέκης αποκάλυψε ότι ήταν δύσκολος ο βιοπορισμός του από το θέατρο: «Δεν κάνω τη δουλειά του ηθοποιού για βιοπορισμό. Εξ αρχής ένιωσα ότι αν αυτό που κάνω το βάλω σε ισοζύγιο οικονομικής απολαβής, θα στερέψει με τη μία. Έκανα δουλειές στις οποίες δεν πληρώθηκα καλά ή δεν πληρώθηκα καθόλου. Όταν ξεκίναγα το 1990, στα θέατρα όπου βρέθηκα βάζαμε λεφτά από την τσέπη μας».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι για να βιοποριστεί μοίραζε κοινόχρηστα σε πολυκατοικίες και έκανε διανομή πετρελαίου με βυτίο.

Για τα παιδιά του ανέφερε: «Ο γιος μου έγινε 18 και η κόρη μου είναι στα 10. Δεν ξέρω τι ονειρεύεται να γίνει ο γιος μου, ούτε τον ρωτάω. Τον παρότρυνα να κάνει κάτι που θα το νιώθει απεριόριστα και αποκλειστικά ως παιχνίδι, και επειδή είναι αθλητής, του είπα να πάει στη γυμναστική ακαδημία».

Για τη σχέση του με τη σύζυγό του είπε ότι τα πηγαίνουν όπως ο σκύλος με τη γάτα, χωρίς απαραίτητα να έχουν συγκεκριμένες διαφωνίες: «Οι συγκρούσεις μας είναι σε επίπεδο ιδιοσυγκρασιών. Αν με τη σύζυγό μου θέλουμε να τσακωθούμε, και τίποτε να μην υπάρχει, θα τσακωθούμε». Άλλωστε, όπως είπε ο ηθοποιός, «η ζωή είναι μια σύγκρουση, δεν υπάρχει γαλήνη πουθενά».

Read More

And More