Γιώργης Κοντοπόδης στο TLIFE: «Oι ελεύθερες σχέσεις είναι πλέον δεδομένο της κοινωνίας μας»

Γιώργης Κοντοπόδης στο TLIFE: «Oι ελεύθερες σχέσεις είναι πλέον δεδομένο της κοινωνίας μας» | tlife.gr

Τον αγαπήσαμε μέσα από την συμμετοχή του στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» σε ένα ρόλο που και για εκείνον ήταν από τους πιο ωραίους που έχει κάνει. Ο Γιώργης Κοντοπόδης όμως δεν «εγκλωβίστηκε» σε αυτή την τηλεοπτική επιτυχία και επέλεξε για τη συνέχεια πολύ διαφορετικά πράγματα. Μιλώντας στο TLIFE μας αποκαλύπτει ότι ετοιμάζεται ξανά για την τηλεόραση παράλληλα με τη νέα του θεατρική δουλειά «Παιχνίδι ζωής» που έρχεται το Νοέμβριο. Μέχρι τότε, τον απολαμβάνουμε στην παράσταση «Ελέυθερο ζευγάρι» που ανεβαίνει για 5η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία!

Πέμπτη χρονιά με το ίδιο έργο. Είναι αυτό που λέμε την δοκιμασμένη συνταγή που πέτυχε και δεν την αλλάζεις;

5η χρονιά και μου φαίνεται απίστευτο, πως ένα έργο, που ξεκίνησε για 9 μόνο παραστάσεις, κοντεύει να με πάει για σύνταξη. Δεν ξέρω από συνταγές στο θέατρο, άλλωστε αν ήξερα θα έκανα μόνο επιτυχίες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως το έργο δεν »μας αφήνει να το αφήσουμε». Κάθε φορά που λέμε πως τελειώνει… αυτό ξαναφουντώνει και σαφώς η ζωή του παρατείνεται. Δεν μπορείς εύκολα να αφήσεις ένα έργο στο οποίο περνάει καλά και ο κόσμος μα και εσύ… ένα έργο που σου δίνει ζωή και ευτυχία. Προφανώς τόσο τα μηνύματα που δίνει όσο και το γέλιο, γέλιο, γέλιο που προκαλεί… είναι απαραίτητα στην εποχή μας και στο θεατρικό κοινό του 2018 και εμείς γι αυτό το κοινό δημιουργούμε παραστάσεις, οπότε ναι… 5η χρονιά.

Είναι πιο δημιουργικό το να εμπλέκεσαι και με άλλη ιδιότητα σε μία παράσταση (μιας και έχεις αναλάβει και τη διασκευή του έργου) ή σου δημιουργεί και μεγαλύτερη ευθύνη;

Δεν ξέρω αν πρόκειται για διασκευή πλέον ή για ένα εκ νέου έργο. Η ανάγκη αυτή δημιουργήθηκε απ την στιγμή που κλήθηκα να κάνω τον ήρωα Κρητικό (καθ’ οδηγία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου) και γι’ αυτό το λόγο αναγκάστηκα να επέμβω -αρχικά- στο κείμενο και στην πορεία, αφού είδαμε πως ο Κρητικός χαρακτήρας άρεσε, να το αλλάξω εξ ολοκλήρου. Σαφώς αυτό έγινε για καλό της παράστασης και καθόλου δε με απέσπασε απ την ευθύνη του ηθοποιού… μάλλον θα λεγα έγινε για να με βοηθήσει.

Πόσο σημαντική είναι η ελευθερία στις σχέσεις και ειδικά σε ένα ζευγάρι;

Όσο οξύμωρο και να ακουστεί από κάποιον που παίζει 5 χρόνια το »Ελεύθερο ζευγάρι» είμαι υπερασπιστής του στίχου »ο έρωτας γεννήθηκε για δύο». Η πραγματικότητα σαφώς καταρρίπτει τον στίχο μια και οι ελεύθερες σχέσεις είναι πλέον δεδομένο της κοινωνίας μας. Σημασία έχει να μπορούν δύο άνθρωποι να τα βρουν μεταξύ τους, με τον όποιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να συμπορευτούν. Και μάλλον οι ανοιχτές σχέσεις είναι ένας τέτοιος τρόπος. Δεν λέω καλός ή κακός. Θα πω απλώς… ένας τρόπος που δεν ταιριάζει σε μένα.

Έχεις ζήσει ακραία σκηνικά ή αντιδράσεις σε σχέσεις σου;

Γίνεται κι αλλιώς; Ενημερώστε με παρακαλώ….

Με τι αίσθηση θέλεις να φεύγουν οι θεατές από το θέατρο;

Με την αίσθηση που ο καθένας επιθυμεί. Σαφώς με αφορά πολύ να φύγουν χαμογελαστοί… αλλά και ο προβληματισμός είναι κάτι που συχνά μπαίνει στην γκάμα των συναισθημάτων που προκαλεί η παράσταση. Ξέρεις, με το συγκεκριμένο έργο το παράξενο είναι πως έχουμε κατά πολύ φύγει απ’ τα » νοήματα που δίνει το κείμενο » έχουμε πάει πιο βαθειά στις ανθρώπινες σχέσεις και δη των ανθρώπων που μας παρακολουθούν, λαμβανομένου υπ όψιν πως το 20 τα 100 του έργου είναι διαδραστικό με το κοινό. Το έργο μας δηλαδή δεν έχει 4 χαρακτήρες αλλά 10, 12,15 …20 ανάλογα με το με πόσους θεατές συνομιλούμε κάθε βράδυ. Αυτή είναι νομίζω και η σημαντικότερη παράμετρος της αποδοχής του έργου απ τον κόσμο. Πρόκειται για κωμωδία – ψυχανάλυση μαζί!

Η τελευταία σου τηλεοπτική συμμετοχή είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο. Τι κοινά είχες με το ρόλο αυτό και που διαφέρατε εντελώς;

Ο Άγγελος μου. Ένας ρόλος που αγάπησα όσο λίγους. Ίσως λόγω της πρώτης φοράς, ίσως λόγω της καθολικής αποδοχής απ’ τον κόσμο. Ίσως για πολλά. Δεν  ξέρω τι, που… Δεν ξέρω κοινά και διαφορετικά… Ξέρω πως αυτός ο υπέροχα και μοναδικά τρελός χαρακτήρας είναι πλέον μέρος του εαυτού μου και πως ευχαριστώ ατέλειωτα τον κόσμο που τον αγάπησε.

Σε άγχωσε μήπως οι συντελεστές άλλων παραγωγών σε ταύτιζαν με τον «Άγγελο» και σου πρότειναν παρεμφερή πράγματα;

Καθόλου, γιατί οι άνθρωποι που θα με ταύτιζαν με τον Άγγελο δεν θα ανήκαν στους ανθρώπους που θα μπορούσα να συνεργαστώ μαζί τους. Θα πρέπει να ναι κάποιος πολύ κοντόφθαλμος, ώστε να σκεφτεί να προτείνει σε κάποιον ίδιας ποιότητας και υφής ρόλο με αυτόν που έκανε την προηγούμενη σεζόν. Ευτυχώς η πραγματικότητα μου έδειξε πως τέτοιο άνθρωποι, μάλλον έχουν εκλείψει. Γιατί καμία πρόταση που μου έγινε δεν ήταν γύρω από χαρακτήρες σαν τον Άγγελο.

Θα συμμετάσχεις σε κάποια τηλεοπτική σειρά της σεζόν που διανύουμε;

Θα συμμετέχω σε μία σειρά… σαν βγαλμένη από όνειρο. Αυτό ακριβώς που θα περίμενα και ήλπιζα μετά τα «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Με έναν υπέροχο ρόλο εντελώς διαφορετικό από τον Άγγελο, σε ένα εντελώς διαφορετικού ύφους, εποχής σήριαλ. Μια ευτυχισμένη στιγμή. Λεπτομέρειες για την οποία θα μπορώ να σας πω σύντομα…

Παράλληλα, έχεις ξεκινήσει πρόβες για τη μαύρη κωμωδία «Παιχνίδι ζωής» του Γιώργου Μπέλλου. Μίλησε μας γι’ αυτό το εγχείρημα…

Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, βραβευμένο σε διαγωνισμό του ΥΠ. ΠΟ., με 10 ηθοποιούς επι σκηνής το οποίο ξεκινάει… με την κηδεία του ήρωα που υποδύομαι και ξετυλίγεται όλη η κοινωνικοοικονομικοπολιτικη κατάσταση της χώρας μέσα απ την ζωή του. Γάμος, έρωτας, καριέρα, χαρά, καυγάδες, λύπη, παραλίες, απίστευτες εναλλαγές σκηνικών και κοστουμιών.Ένα έργο που είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετέχω, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και απλά ανυπομονώ για τις 8 Νοέμβρη που θα γίνει η πρεμιέρα.

READ more