Γιώργος Καμίνης: Η επανεκλογή στο Δήμο της Αθήνας και ο κεραυνοβόλος έρωτας με την σύζυγό του

Ο Γιώργος Καμίνης κατάφερε να κερδίσει στην εκλογική αναμέτρηση με τον Γαβριήλ Σακελαρίδη και να παραμείνουν στα χέρια του τα ηνία του Δήμου της Αθήνας. Αναμφισβήτητα από τους πρωταγωνιστές των φετινών εκλογών! Το έργο του και η πολιτική του δράση έχουν τραβήξει πολλές φορές την προσοχή. Εκείνο που έχει φροντίσει με επιμέλεια να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας είναι η προσωπική του ζωή και η οικογένειά του.

Η σύζυγός του Αδαμαντία (Ντία) Αναγνώστου ταυτίζεται με την άποψη αυτή. Δηλώνει αφοσιωμένη στις δύο κόρες της, την Κατερίνα- Μαρκέλα και Αγγελική και στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα, αφού είναι λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας από το 2005.

Ποια είναι η πρώτη κυρία της Αθήνας

Είναι φανατική ποδηλάτισσα, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη από αγροτική οικογένεια, αριστούχος φημισμένων αμερικανικών πανεπιστημίων, όπως το Μount Ηolyoke College της Μασαχουσέτης,που ιδρύθηκε το 1837, ειδικευμένο στις ανθρωπιστικές και στις κοινωνικές επιστήμες, αλλά και στα πανεπιστήμια Yale και Ρrinceton. Από φοιτήτρια ήθελε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο παθιασμένος έρωτας με τον Δήμαρχο Αθηναίων

Γνωρίστηκαν το 2003 στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη, θεσμό που επί οκτώ χρόνια υπηρέτησε και ο νυν δήμαρχος Αθηναίων. Μία υπηρεσιακή γνωριμία που εξελίχθηκε σε σφοδρό έρωτα, όπως εκμυστηρεύονται άνθρωποι που τους ξέρουν. Όταν η Αδαμαντία γνώρισε τον Γιώργο εκείνος ήταν ήδη διαζευγμένος.

Όλα ξεκίνησαν από ένα γραφειοκρατικό ”’κόλλημα”. Η Αδαμαντία, ως ακαδημαϊκός, ανέλαβε καθήκοντα για ένα μικρό χρονικό διάστημα στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

Μίλησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και για το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα και για τα αμερικανικά πανεπιστήμια. Ο Γιώργος Καμίνης δεν είναι μόνο αμερικανοσπουδαγμένος αλλά και γεννημένος στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Γεννήθηκε το 1954, όταν ο πατέρας του, Βασίλης εργαζόταν για την οικογένεια Σταύρου Λιβανού.

Η στήριξη στον προεκλογικό του αγώνα

Η πρώτη κυρία της Αθήνας είναι συνεχώς στο πλευρό του συζύγου της και τον φροντίζει. Δεν ανακατεύεται στις πολιτικές του αποφάσεις αλά αγχώνεται με το να ξεκουράζεται, να τρώει σωστά και όλα αυτά που θέλει κάθε γυναίκα για τον σύζυγό της. Στον προεκλογικό του αγώνα ήταν πάντα δίπλα του διακριτικά και σε πολλές περιπτώσεις είχε μαζί της και τις δύο κόρες τους. Όλη η οικογένεια είναι δεμένη, στα καλά και στα δύσκολα μαζί και ευτυχισμένη.

Read More

And More