Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει ο γιος του, Δημήτρης Καραϊβάζ – «Δε θα δεχτούμε ούτε ένα ευρώ για τη δολοφονία του»

Ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του Γιώργου Καραϊβάζ, του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2021, μίλησε πρώτη φορά σε ελληνικό μέσο και συγκεκριμένα στο περιοδικό ΟΚ! και στη δημοσιογράφο Τασούλα Παπανικολάου.

ο 22χρονος τεταρτοετής φοιτητής στη σχολή εφαρμοσμένων μαθηματικών και φυσικών επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εξομολογήθηκε τα συναισθήματά του «έξω από τα δόντια». «Ακόμη και στην περίπτωση που το δικαστήριο επιδικάσει αμοιβή προς την οικογένεια, δε θα δεχτούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ για τη δολοφονία του πατέρα μου. Οπότε, κάνουμε μια δικαστική διαμάχη στην οποία δίνουμε χρήματα που δεν έχουμε για να βγει στο τέλος, “μπράβο, μπήκε φυλακή”. Εμάς, σαφώς μας ενδιαφέρει ο δολοφόνος, όποιος κι αν είναι, να μπει στη φυλακή. Αλλά πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι ο ρόλος αυτός δεν αρμόζει στην οικογένεια» αναφέρει αρχικά στη συνέντευξή του ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Σε ερώτηση για το αν θα παραστεί στη δίκη, ο Δημήτρης Καραϊβάζ απάντησε: «Δε ξέρω. Δε βλέπω τον λόγο να είμαι στο δικαστήριο. Δε με νοιάζει να ακούσω τι έχουν να πουν. Θα γυρίσει πίσω ο πατέρας μου; Ό,τι και να πουν αυτοί οι άνθρωποι, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Τελικά τι; Μια κενή νίκη. Αν μπορείς να το αποκαλέσεις νίκη. Ψυχικά θα νιώσω καλύτερα γιατί οι δολοφόνοι του πατέρα μου είναι μέσα; 

Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι δολοφόνοι του πατέρα μου τον σκότωσαν. Τελείωσε, θα έπρεπε να πάνε φυλακή. Αλλά, δε καταλαβαίνω γιατί είναι δική μου υποχρέωση να είμαι πολιτική αγωγή. Γιατί; Θα μάθουμε τον λόγο; Ωραία, μπορεί να πουν για το συγκεκριμένο άρθρο που θα έγραφε ή γι’ αυτά που είπε. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός.

Είναι νεκρός. Υπάρχει δικαίωση; Η δικαίωση είναι στα μάτια του κόσμου. Το δικαστήριο είναι μια μάχη για τον κατηγορούμενο να αποδείξει ότι δεν το έκανε και, δυστυχώς, για κάποιο λόγο, για εμάς που δεν κάναμε την έρευνα, που δεν ξέραμε τι γινόταν στην έρευνα, να αποδείξουμε ότι το έκανε. Γιατί καλούμε εγώ να πω “εσείς το κάνατε”, να τους κατηγορώ και δακτυλοδεικτώ;

Να αντιμετωπίσω ποιους; Έχει τελειώσει η αλληλεπίδρασή μου μαζί τους. Ήταν μια μικρή αλληλεπίδραση ελάχιστων δευτερολέπτων αλλά μας πήρε ότι ήταν να μας πάρει. Υπάρχει λόγος να θέλουμε να τους ξαναδούμε; Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε για εμάς και τον πατέρα μου είναι να προχωρήσουμε» 

Το απόσπασμα προβλήθηκε στη Super Κατερίνα.

Read More

And More