Γιώργος Κιμούλης: Σκηνοθετεί μεγάλη θεατρική παράσταση μετά τις καταγγελίες

Ο Γιώργος Κιμούλης βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε δημόσια μέσα από την εκπομπή Πάμε Δανάη ότι έχει δεχτεί ψυχολογική και λεκτική βία από τον καταξιωμένο σκηνοθέτη.

Μετά την Ζέτα Δούκα, τραυματική εμπειρία συνεργασίας, εργασιακής και ψυχολογικής βίας, όσον αφορά στην συνεργασία τους με τον Γιώργο Κιμούλη έχουν επικαλεστεί δημοσίως η Κατερίνα Γερονικολού, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, η Κατερίνα Λέχου, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Αιμιλία Υψηλάντη, η Τζένη Ιωακειμίδου, ο Κώστας Αρζόγλου κ.ά.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης στο 2020mag.gr, σήμερα ο Γιώργος Κιμούλης εμπλέκεται στη σκηνοθεσία μεγάλης θεατρικής παραγωγής, χωρίς να αναφέρεται πουθενά το όνομά του. Όπως γράφει η ιστοσελίδα, ο αρχικός σκηνοθέτης της παράστασης «Κάντω Τζαβέλλα – Δραγώι στα χρόνια της επανάστασης», Μενέλαος Τζαβέλλας, απομακρύνθηκε από τη θέση του και η παραγωγή προσέγγισε τον Γιώργο Κιμούλη ώστε να αναλάβει την σκηνοθεσία της παράστασης, κάτι το οποίο φέρεται να αποδέχθηκε.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της θεατρικής παραγωγής, κ. Νταίζη Λεμπέση, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας έχει απομακρυνθεί από τη θέση του σκηνοθέτη και ότι έχει αντικατασταθεί από τον Γιώργο Κιμούλη, για τον οποίο είπε πως «έχει καλεστεί από εμένα και τη μητέρα μου και από κανέναν άλλον, για να μας δώσει τα φώτα του».

«Δεν είναι ψέματα, αλλά ο κύριος Κιμούλης δεν σκηνοθετεί. Τον έχουμε φέρει για να μας δώσει ιδέες για την παράσταση. Δεν σκηνοθετεί. Υπογράφει ο κ. Τζαβέλλας» λέει η κ. Λεμπέση και συνεχίζει: «Μιλάμε για τον Γιώργο Κιμούλη. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι η ιστορία του θεάτρου».

Read More

And More