Γιώργος Κιμούλης – Ζέτα Δούκα: Έγινε η συζήτηση για την αγωγή του ηθοποιού – Οι δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η αγωγή για ηθική βλάβη και διαφυγόντα χρέη που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κιμούλης πριν από μερικούς μήνες κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, αλλά και του ΣΕΗ και του Πασχάλη Τσαρούχα.

Η αγωγή του σκηνοθέτη-ηθοποιού κατατέθηκε μετά την δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” εναντίον του για την παράσταση Closer το 2008. Μάλιστα, η συγκεκριμένη καταγγελία που είχε να κάνει με ψυχολογική και λεκτική κακοποίηση στον εργασιακό χώρο, ήταν και εκείνη που έδωσε το βήμα να ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” για τον καλλιτεχνικό χώρο και να έρθουν στο φως κι άλλα περιστατικά με διαφορετικούς ωστόσο πρωταγωνιστές.

Η Δώρα Χρυσικού και ο Νίκος Ψαρράς που συνεργάστηκαν με τη Ζέτα Δούκα και τον Γιώργο Κιμούλη στην παράσταση που φέρεται να συνέβη το περιστατικό που καταγγέλθηκε η ηθοποιός, στάθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό της, επιβεβαιώνοντας όσα εκείνη κατήγγειλε.

Ο Γιώργος Κιμούλης από τη δική του πλευρά, θέλοντας να υποστηρίξει τη θέση του, υπέβαλε μήνυση εναντίον τους ζητώντας μάλιστα από τους τρεις τους το ποσό περίπου του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Δες τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE

Οι δηλώσεις του Γιώργου Κιμούλη και του συνηγόρου υπεράσπισής του, Βασίλη Καπερνάρου

«Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μία εκπομπή και να λες αυτά που λες όταν γνωρίζεις ότι αυτά δε μπορούν να αποδειχτούν. Οι δύο μάρτυρες είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι, που συναποφάσισαν τρία άτομα να παίξουν αυτό το παιχνίδι γιατί είχαν στο νου τους να κάνουν την καριέρα τους και να εξασφαλίσουν τις δουλειές τους» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Καπερνάρος και έδωσε στους δημοσιογράφους μία φωτογραφία που δείχνει όλους τους ηθοποιούς μαζί τρεις εβδομάδες μετά το περιστατικό που καταγγέλθηκε, στην κοπή της πίτας.

Η φωτογραφία από το παρελθόν

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει οδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα

Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά πέρα από το γεγονός ότι συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα», δήλωσε ο Γιώργος Κιμούλης.

Οι δηλώσεις της Ζέτας Δούκα

«Η αγωγή συζητήθηκε, περιμένουμε την απόφαση. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο κ. Γεραρής. Ευχαριστώ πολύ» αρκέστηκε να πει η Ζέτα Δούκα στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, ο συνήγορός της έκανε κι εκείνος δηλώσεις.

Read More

And More